Разтоварващите дни представляват еднодневна монодиета с тенденция да се повтори

...
Разтоварващите дни представляват еднодневна монодиета с тенденция да се повтори
Коментари Харесай

Разтоварващите дни може да са опасни за здравето ви

Разтоварващите дни съставляват еднодневна монодиета с наклонност да се повтори още един-два пъти през седмицата, изясняват експертите. През този ден човек по принцип използва един тип артикули.
Смята се, че по този метод организмът самичък ще се прочисти от нездравословните субстанции. Разтоварващите дни се практикуват за намаляване или “намаляване тежестта” в организма, да вземем за пример след празници, изключително след новогодишните.
Но не забравяйте, че намесата в естествения ход на виталната активност на организма може да повлече след себе си нарушавания в неговата работа.
Разтоварващите дни могат да са рискови за здравето, в случай че не се извършват вярно, предизвестяват експертите. Така да вземем за пример е задоволителен един подобен ден в седмицата, а не два, три и така нататък
Ако си позволите повече от един подобен ден, може да си докарате дисбаланс на белтъчини и въглехидрати, както и загуба на витамини. Това допуска нарушавания в работата на стомашно-чревния тракт, черния дроб, бъбреците.
Освен това предизвика обостряне на хроничните болести. Ако не го вършите вярно, има риск да почувствате болки в корема, прилошаване, обща уязвимост, проблеми с червата, метеоризъм и други отрицателни прояви от страна на стомашно-чревния тракт. А това от своя страна да предизвика гастрит или язва.
По отношение обострянето на хронични болести може да последва какво ли не - от кожни проблеми до съмнения в работата на сърцето и съдовете. Затова не експериментирайте, поучават лекарите.

Наистина ли е толкоз потребен детоксът?
Често в листата от проблеми, които нанасят разтоварващите дни при погрешно осъществяване, се подреждат следните патологии: намаление на работоспособността и паметта; утежняване на вниманието; демонстрация на експанзия и апатия; утежняване положението на косата, ноктите, кожата; струпване на непотребни мазнини като отговор на напрежението от гладуването.
За да не нанесат сериозна щета на здравето тези разтоварващи дни, деликатно подхождайте към детайлите, поучават експертите. Основно - асортимент на монопродукта. Например при диабет 2 вид би трябвало да се въздържате от зеленчуци и плодове в качеството им на монопродукт. По-подходящо за вас е 1,5 л айрян и повече вода.
Основното предписание при гастрит е да се храните на дребни порции, можете да си позволите разтоварващ ден на овесена каша, без захар и сол. Приемайте негазирана минерална вода, в случай че сте решили да разтоварите черния си дроб.

Ето кои са най-популярните разновидности:
• белтъчно хранене - извара, яйца, месо, риба;
• въглехидратно хранене;
• зеленчуково;
• плодово.
Менюто ви може да съвместява два разновидността по един артикул от всеки. Можете да ги употребявате като монопродукти. Смята се, че белтъчните разновидности чудесно насищат и са подобаващи за хора, които не са привикнали на натоварвания. Но пък прекаляването с белтъчини може да се отрази извънредно отрицателно на бъбреците. Най-важното обаче е да сте под наблюдението на доктор.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР