Разследващият журналист Христо Грозев, който бе обявен за издирване от

...
Разследващият журналист Христо Грозев, който бе обявен за издирване от
Коментари Харесай

Христо Грозев: Българското правителство закъсня с реакцията си

Разследващият публицист Христо Грозев, който бе разгласен за търсене от Русия, съобщи, че българското държавно управление се е забавило в своята реакция по случая. В утринния блок на Нова тв той разгласи, че два дни преди реакцията на българското външно министерство, три други европейски държавни управления са му предложили поддръжка. Грозев съобщи, че е удовлетворен от това, че с него са се свързали всички политически партии в България, като се изключи Българска социалистическа партия и държавното управление.

От думите му стана ясно, че се намира на на различен континент със фамилията си и към този момент ще остане там. Той разгласи, че новината по какъв начин е търсен от Москва го е заварила на мястото, на което се намира. Той не пожела да каже къде е то заради ограничения за сигурност.

Всички ние от Белингкат от дълго време имаме необикновен режим на пътешестване, купуваме билети в последния миг, съобщи Грозев и добави, че в този момент ще се наложи да се вземат и спомагателни ограничения. За да се върна в дома си в Австрия, ще би трябвало да внимавам от кое място минавам, с цел да не оказа помощ на Кремъл да бъда хванат. 

Грозев разгласи, че е казус и е първия непознат публицист включен в лист за търсене от Русия. ФСБ имат голям проблем с нашите следствия, сподели той.

Той се опасява от т.нар. екцес на изпълнителя - ако някой извърши по самодейност услуга на Кремъл - гибел или похищение,
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР