Разследваният бизнесмен Васил Божков е организирал група за „извършване на

...
Разследваният бизнесмен Васил Божков е организирал група за „извършване на
Коментари Харесай

Спецпрокуратурата: Божков е планирал размирици на протестите през 2020 г.

Разследваният предприемач Васил Божков е провел група за „ осъществяване на подривни дейности там, където се правиха мирни протестни дейности “ лятото на предходната година, заяви на брифинг шефът на профилираната прокуратура Валентина Маджарова.

" Събраните доказателства все още сочат, че ръководителят на групата – В. Б., е осигурявал и финансирането на незаконното действие. Към наказателна отговорност е измамен укриващият се в Дубай, ОАЕ, български предприемач, на който са повдигнати и 18 други обвинявания, за началник и уредник на проведена незаконна група с присъединяване на лица – български жители ", се споделя в известие на държавното обвиняване.

" За осъществяване на незаконния си проект, под управлението на В. Б., участниците в групата са имали за задача посредством хулигански дейности и основаване на предпоставки за ескалация на напрежението по време на спокойно протичащите цивилен митинги на територията на площад „ Атанас Буров “, гр. София, да основат евентуална заплаха за живота и здравето на протестиращите ", оповестяват от прокуратурата.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР