Разследването за доказване на участие на главния прокурор Сотир Цацаров

...
Разследването за доказване на участие на главния прокурор Сотир Цацаров
Коментари Харесай

Папката по закона „Магнитски“ за разгрома на КТБ вече е в Белия дом

Разследването за доказване на присъединяване на основния прокурор Сотир Цацаров и депутата Делян Пеевски в разгрома на КТБ по закона „ Магнитски “ навлезе в решителна фаза. Готови са отчетите на Държавния департамент, Министерството на финансите и Министерството на правораздаването на Съединени американски щати.
Те към този момент са предоставени на кабинета на американския президент Доналд Тръмп. В тях са отразени експертните мнения на ведомствата по доказателствата, документите и събраните свидетелски показания. Това научи "Фрог нюз " от дипломатически източници, поискали анонимност.На 14 август 2017 година известната юридическата компания JWI е внесла документите, предоставени и от банкера Цветан Василев за протекция по закона „ Магнитски “ в Държавния департамент. Изявлението бе направено от лобиста Джойзеф Огъстин, който съставлява JWI.
Ако Държавният департамент и Министерството на финансите преценяват, че показаните доказателства са достоверни, ще създадат предложение към президента Доналд Тръмп да глоби Сотир Цацаров и Делян Пеевски, стана ясно от думите на Огъстин пред телевизия BIT.
По-късно стана ясно, че американците са създали доста обширно изследване и са се убедили, че клиентът им е почтен, а КТБ е била в положително положение и доста западни инспектори са декларирали това. Тази информация обаче не е спряла офанзивите против банката и тя бе фалирана, а хиляди нейни клиенти се оказаха жертви на произвола. Освен българи сред тях има доста жители на други страни.
Процедурата планува най-късно до края на март 2018 година американският президент да се произнесе по проблема. Според адвокати самият факт, че Цацаров и Пеевски са обект на сходно следствие, приказва за тежки подозрения, че КТБ е била съборена в полза на избрани кръгове, от което е зародила вреда за хиляди инвеститори и акционери. Това задълбочава подозренията, че в България господстват политико-икономически кръгове, които работят като мафиотски структури.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР