Разследването срещу певицата Лиляна Деянова, известна като ЛиЛана, за незаконно

...
Разследването срещу певицата Лиляна Деянова, известна като ЛиЛана, за незаконно
Коментари Харесай

Еврофинансиране за разработване на дрон, внесен от Китай

Разследването против певицата Лиляна Деянова, известна като ЛиЛана, за нелегално асимилиране на средства по европейската стратегия „ Иновации и конкурентноспособност “ е на финала си.

От прокуратурата оповестиха, че след предявяването на материалите по делото в Специализирания углавен съд ще бъде импортиран обвинителен акт против Деянова и още шестима души.

Според събраните доказателства за интервала от 2016 година до април 2020 година групата е усвоила нелегално над 2 милиона лв.. Това е ставало посредством следени от групата сдружения - множеството без действителна стопанска активност, които кандидатствали за покупка на софтуерни артикули.

След това заявили, че са купили същия програмен продукт от непознато юридическо лице, което също нямало комерсиална активност.

По делото е открито и че активът по един от плановете - безпилотен летателен уред, е с генезис Китай, а не е на компанията на Лиляна Деянова, получила европейско финансиране за неговото създаване, осведомят от профилираната прокуратура.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР