Разследва се опит за убийствоПутин одобри рекорден бюджет - близо

...
Разследва се опит за убийствоПутин одобри рекорден бюджет - близо
Коментари Харесай

Отровиха съпругата на шефа на украинското разузнаване

Разследва се опит за ликвидиране
Путин утвърди рекорден бюджет - близо 40% ще са за военни разноски

Съпругата на ръководителя на украинското военно разузнаване (ГРУ) Кирил Буданов е била отровена, най-вероятно съзнателно. Към сегашния миг тя е приета в болница в болница, написа “Франс Прес ”, базирайки се на източник от службите.

Редица украински медии оповестяват, че след дълготрайно утежняване на здравословното и положение, Мариана Буданова е диагностицирана с увреждане от тежки метали. “Такива субстанции не се употребяват по никакъв метод в всекидневието или военните каузи. Използването им евентуално демонстрира опит за отравяне ”, разяснява информиран източник пред РБК-Украйна.

Според изданието е почнало следствие за възможен опит за ликвидиране. По-късно отравянето на Буданова бе доказано публично и от представителя на военното разузнаване Андрей Юсов, който обаче не навлезе в детайлности за здравословното є положение.

37-годишният Буданов управлява военното разузнаване от 2020 година През август тази година той съобщи, че неговата брачна половинка живее дружно с него в офиса му заради съображения за сигурност.

Само преди дни някогашният зам.-министър на защитата на Съединени американски щати Стивън Брайън написа, че Буданов може да оглави скрит план против Володимир Зеленски, с цел да подписа мир с Русия. “Настоящата наклонност е отрицателна за Зеленски, действителната опасност идва от Буданов и всеки съюз сред него и украинските генерали ”, уточни в блога си американският специалист.

Междувременно Владимир Путин подписа националния бюджет за идващите три години, който усилва разноските с към 25% и отделя рекордна сума за защитата, заяви АП. Според документа през 2024 година се плануват разноски от 36,6 трилиона рубли (415 милиарда долара), а предстоящият недостиг е 1,595 трилиона рубли (9,5 милиарда долара).

Председателят на съветската Дума Вячеслав Володин разяснява, че финансовата рамка е създадена особено за финансиране на армията и за намаляване на интернационалните наказания. Близо 39% от бюджета ще отидат за защитата, настояват разнообразни източници.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР