Разширената мрежа на лаборатории, които доказват вируса, и повечето тестове,

...
Разширената мрежа на лаборатории, които доказват вируса, и повечето тестове,
Коментари Харесай

Доц. Кунчев: Предишните коронавируси се самоограничиха и без да се налага да се разболеят 70%

„ Разширената мрежа на лаборатории, които потвърждават вируса, и множеството проби, които вършим на ден, са и повода да хващаме и по-голям брой хора с Covid-19 “. Това в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия основният държавен здравен контрольор и член на Националния щаб доцент Ангел Кунчев.
„ Най-сигурният, най-точният индикатор е броят на хората, които се нуждаят от лекарска помощ, от лекуване в болница и, за жалост, смъртните случаи, защото там никаква статистика не може да повлияе, да изкриви резултатите “, съобщи доцент Кунчев.
Той беше безапелационен, че взетите ограничения са ефикасни. „ В съпоставяне със страните, близки до нас от Балканския полуостров - и Сърбия, и Гърция, имат три пъти повече смъртни случаи, а Румъния има 10 пъти повече от нас. Това е показателно, че ограниченията, които наложихме, колкото и да са дълги и неприятни, правят работа, те в действителност я свършиха “, съобщи доцент Кунчев.
„ Даваме си сметка, че не можем да прекъснем епидемиологичния развой, можем да го отложим, само че това даде време да организираме доста по-добре здравната ни система и по-точно тази, която работи сега с тези заболели. Тук се включват инсталация, лекарствени препарати, осведоменост, опит на сътрудниците им от целия свят “, разясни доцент Кунчев.
Той разяснява и теорията за придобиване на имунитет, при която би трябвало 70% от хората да са срещнали този вирус, с цел да се построи този имунитет. Той напомни, че сме имали до момента среща с други два ковид, които не са се държали по този метод - нито при тежкия изострен респираторен синдром преди 18 години, нито при близкоизточния преди 10 години.
„ При предходните коронавируси – SARS и MERS нямаше потребност да се натрупват 70% имунни лица, с цел да стартират да се самоограничават, само че те се самоограничиха. Този е третият ковид, с който имаме среща. Дали тъкмо по този начин ще протече, на мен ми е мъчно да кажа и в действителност никой не може да го каже. Има възможност да не чакаме надали не всеки от популацията да се е срещнал, да е построил имунитет и едвам тогава да стартира назад развиване “, безапелационен бе доцент Кунчев.
Наскоро специалисти обясниха, че и Близкоизточният, и Тежкият изострен респираторен синдром имат доста по-висока смъртност при първият тя е към 35 %, а при другия към 10 на 100. Освен това предходните два по-сериозни ковид имат доста по-кратък инкубационен интервал, което не разрешава безпрепятственото им предаване от човек на човек за дълго време. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР