Разрушителят от военноморските сили на Съединените американски щати Карни, който

...
Разрушителят от военноморските сили на Съединените американски щати Карни, който
Коментари Харесай

Американски разрушител влезе в Черно море

Разрушителят от военноморските сили на Съединените американски щати " Карни ", който е екипиран със система за противоракетна защита Aegis, влезе във водите на Черно море, оповестяват от пресслужбата на Шести американски флот.
Корабът влиза в Черно море " за да организира интервенция по обезпечаване на морската сигурност и повишение на съвместимостта сред флотите на съдружниците и сътрудниците в района ", се споделя още в известието до медиите, представено от БГНЕС.
Капитан на " Карни " е Тайсън Янг. Разрушителят, който влиза в състава на Шести американски флот, е 14-тият транспортен съд от вида Arleigh Burke. Неговата дължина е 154 метра, а водоизместимостта 9 хиляди тона. Въведен е в употреба през 1996 година и е екипиран с противоракетна система Aegis, ракети " Томахоук " и " Харпун ", както и системи за Противовъздушна отбрана, подводно наблюдаване и офанзива. На борда му могат да бъдат основани два бойни вертолета " Сикорски MH-60R ".
Съгласно Конвенцията за черноморските проливи, подписана в Монтрьо през 1936 година, военните кораби на нечерноморски страни могат да прекарат в Черно море най-вече 21 дни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР