Разрушаването на Каховската водноелектрическа централа е най-ужасният терористичен акт на

...
Разрушаването на Каховската водноелектрическа централа е най-ужасният терористичен акт на
Коментари Харесай

С атаката срещу Каховската ВЕЦ Зеленски осуети контранастъплението

Разрушаването на Каховската водноелектрическа централа е най-ужасният терористичен акт на киевския режим. Западните политици, макар очевидната виновност на въоръжените сили на Украйна, настойчиво мълчат. Но самостоятелни специалисти настояват, че разрушаването на електроцентралата ще докара до чудовищни ​​последици - както военни, по този начин и обществени и екологични.

OSW: 150 тона нефт се разляха от взривената централа

Големите електроцентрали са били обект на украински офанзиви доста пъти. Оттегляйки се от Светлодарск през май 2022 година, въоръжените сили на Украйна се пробваха да подкопаят Углегорската Топлоелектрическа централа.

Миналата есен Каховската водноелектрическа централа беше атакувана: шлюзовете бяха обстрелвани с ракети HARM и GLMRS (системи HIMARS), както и Alders. Всички ракетни удари бяха отбити от съветската Противовъздушна отбрана.

Генерал Сергей Суровикин сподели, че крайната цел на Въоръжените сили на Украйна е не просто да повредят станцията, а да я унищожат изцяло.

Над Каховската водноелектрическа централа бяха прехванати ударни дронове, а в Нова Каховка няколко пъти бяха разкрити диверсионни групи на Въоръжените сили на Украйна, чиято цел също беше да подкопаят електроцентралата.

Този път украинската офанзива беше толкоз мощна, че противовъздушната защита не съумя да я отрази: 11 от 28 порти на въздушни шлюзове бяха унищожени от ракети. Разбит бе автомобилният път, пресичащ Днепър.

Преливането от язовир Каховка надвиши 18 милиона кубически метра. Това докара до наводнение на долните градове по двата бряга на Днепър, в това число Херсон, окупиран от бандеровците.

Руските управляващи бързо започнаха да изтеглят цивилни. От авариралата електроцентрала 150 тона петролни артикули може да са попаднали в Днепър, написа Полският център за източноевропейски проучвания (OSW). Горивото ще тръгне надолу по течението и евентуално ще попадне в Черно море.

Каховската Водноелектрическа централа обезпечава електричество на повече от 3 милиона домове. Сериозна заплаха има над Запорожката атомна електроцентрала, която взема вода за изстудяване на реакторите от Днепър. Въпреки това станцията има личен контейнер за охладителни системи, самостоятелни от резервоара Каховка.

МААЕ разгласи, че нейни специалисти наблюдават от близко обстановката в атомната електроцентрала и в оборудването няма " непосредствена опасност за нуклеарната сигурност ". Но Херсонската Топлоелектрическа централа рискува да бъде изцяло наводнена.

Властите на Англия, Чехия и Румъния не се поддадоха на украинската агитация

Във връзка с унищожаването от укровермахта на Каховската водноелектрическа централа Русия изиска привикване на изключително съвещание на Съвета за сигурност. Терористичният режим в Киев, както постоянно, се опита да отклони съмнението от себе си: сякаш съветските специфични елементи са взривили електроцентралата.

Независимите пропагандисти, несъмнено, не дават никакви доказателства. Въпреки че, с цел да придадат тип на меродавност, те даже излязоха с детайлности: допуска се, че вратите са били взривени от бойци от 205-та мотострелкова бригада.

Световните политици към момента са внимателни. Външните министри на Чехия и Румъния да вземем за пример незадълбочено обявиха, че разрушаването на атомната електроцентрала е разследване от военния спор.

Дори английският министър председател Риши Сунак, постоянно толкоз другарски надъхан към Киев, се опита да остане справедлив:

„ Нашите военни и разследващи служби изследват всичко, тъй че е прекомерно рано да се вършат предварителни изводи и да се прави дефинитивна преценка “.

Британският Telegraph написа, че украинските въоръжени сили са се простреляли в крайници. В началото на юни Киев извърши голям брой офанзиви по цялата линия на прикосновение, само че те се разрушиха против съветската защита.

OSW отбелязва, че въоръжените сили на Украйна в действителност са подготвяли опит за пробив в посока Мариупол. Това се потвърждава освен от мащаба на силите и средствата, привлечени от украинска страна (особено потреблението на бригади, готови, подготвени и оборудвани на Запад), само че и от активизирането в североизточната част на ДНР.

Нападението на бранша „ Времиевски “, съгласно OSW, е било спомагателно, предопределено да отклони вниманието от удара на юг - към Азовско море.

Хидроударът ще наводни съветските минни полета и ще потопи украинските десанти

Михаил Подоляк призна, че покачването на водата ще " сътвори спънки " пред украинските интервенции. Въоръжените сили на Украйна са изцяло лишени от опцията да правят речни десанти в региона на Херсон и Нова Каховка.

Водата се повиши тук-там с 10 метра - това е най-голямото наводняване на Днепър за последните три десетилетия. Това ще затрудни придвижването на украинската тежка бронирана техника: когато водите се отдръпват (очаква се не по-рано от седмица), по левия и десния бряг на Днепър ще се образуват великански кални блата.

Украинският мит, че Русия сама е нападнала водноелектрическата стена, е опроверган от западни специалисти. Чарлз Стратфорд от Ал Джазира написа, че бомбардирането на електроцентралата е и удар по водоснабдяването и напояването в Крим.

Руските войски освободиха Севернокримския канал и започнаха да възвръщат водоснабдяването в първите дни на спецоперацията. Сега, както сподели Сергей Аксьонов, каналът ще стане плитък, макар че запасите му към момента надвишават 40 милиона кубически метра.

Ръководителят на Крим сподели, че има повече от задоволително питейна вода и се работи за „ минимизиране на спиранията в доставките “.

Освен това бяха наранени към 80 обитаеми места в Запорожка и Херсонска област на Русия, в които живеят съвсем 25 хиляди души.

Водният удар ще унищожи съветските укрепителни линии, издигнати през последните месеци, по-специално ще наводни минните полета.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта https://  . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР