Разрешение за закупуване на съвременна медицинска апаратура на две общински

...
Разрешение за закупуване на съвременна медицинска апаратура на две общински
Коментари Харесай

СОС гласува болница и ДКЦ да си купят нова апаратура - Здраве

Разрешение за закупуване на модерна здравна инсталация на две общински здравни заведения ще разисква Столичният общински съвет през днешния ден. Вносители и на двата отчета са общинските съветници доктор Антон Койчев, доктор Веселин Милев и зам.-кметът Дончо Барбалов.

Университетската Първа МБАЛ „ Св. Йоан Кръстител “ ЕАД желае да закупи със лични средства ново потомство висок клас цифров анестезиологичен уред на стойност до 144 000 лева Техниката е нужна за работата на отделението по анестезиология и интензивно лекуване в болничното заведение, аргументира се шефът й проф. Цветомир Димитров 

С новата инсталация интензивното поделение ще разшири активността си, като там ще може да бъдат осъществявани всевъзможни хирургични интервенции на пациенти. Закупуването натехниката ще се извърши при съблюдаване условията на Закона за публичните поръчки.

Общинските съветници ще обсъдят и дали да разрешат на ДКЦ XI да купи със лични средства нова система за дигитализиране на рентгенови облици. Действащата досега такава инсталация е блокирала, в резултат на многократни прекъсвания на тока, провокирани от промяна на електромера от страна на " Електрохолд България " ЕАД. Управителят на лечебното заведение Таня Евтимова към този момент е подала тъжба до доставчика на електрическа енергия, като правата на ДКЦ XI ще бъдат търсени и по правосъден ред. 

Цената на възможен ремонт на CR системата ще коства минимум 8280 лева, без да има гаранция за периода на бъдещото потребление, написа в отчета на вносителите. Според тях, доста по-рентабилно би било да се купи нова инсталация, за която ще има гаранция. В поликлиниката се лекуват над 15 000 души при експертите и общопрактикуващите лекари. В този сезон се постановат голям брой образни проучвания и неналичието на инсталация води до ежедневни загуби, добавя
шефът на поликлиниката.

Дружеството има опция да закупи нова система за дигитализиране на рентгенови облици на цена до 19 000 лева Към отчета са приложени три предложения от компании снабдители на такива апарати. 

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР