Разработени са 5 възможни плана за разрешаване на кризисната ситуация

...
Разработени са 5 възможни плана за разрешаване на кризисната ситуация
Коментари Харесай

Имало 5 плана за Vera Su, без риск за природата

Разработени са 5 вероятни проекта за разрешаване на спешната обстановка с кораба Vera Su от спешния щаб, образуван от всички виновни институции. Има подготвеност за избавителна интервенция за екипажа, който и сега се намира на борда на кораба, претрупан с азотни торове.

Престъпна безнаказаност в миналите години. Това е равносметката на министъра на превоза Христо Алексиев във връзка с подготовката на страната за реакция на чрезвичайни обстановки като тази със заседналия край Камен бряг турски транспортен съд.

" Това, което видях, е една незаконна безнаказаност години обратно. Няма създадени процедури по какъв начин да се реагира при такива обстановки. Няма и никаква ресурсна обезпеченост. Бяха мобилизирани всички запаси и те се оказаха незадоволителни ", изострен бе Алексиев.

Към момента горивото от кораба е източено, като е оставено минимално количество, нужно за обезпечаване на електричество.

Основна спънка пред акцията по изваждане на плавателния съд все още са метеорологичните условия, регистрира шефът на транспортното ведомство. " Има талази 3-4 бала. Имаме два съществени целта - опазването на хората и околната среда, а също имаме подготвеност да евакуираме екипажа, в случай че това се наложи. "

" Органите на Министерство на околната среда и водите са на място от началото. Гарантирам, че при всички създадени проекти няма да позволен да бъде повредена околната среда или здравето на хората, увери от своя страна екоминистърът Асен Личев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР