Разпространяващото се респираторно заболяване в Китай не е ново, успокои

...
Разпространяващото се респираторно заболяване в Китай не е ново, успокои
Коментари Харесай

Кунчев успокои: Вирусът в Китай не е нов - познати пневмонии, аденовирус, респираторен вирус

" Разпространяващото се респираторно заболяване в Китай не е ново ", успокои основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев.

„ По данните досега мисля, че нямаме нов вирус. Случващото се в Китай е подем на малко позабравени други причинители, които игнорирахме около Коронавирус пандемията.
Става въпрос за познати болести – микоплазмени пневмонии, аденовирус, респираторен вирус и някои от новите грипни вируси.

Коктейл, който е присъщ за сезона и когато го поставите в условия на хора, които 2-3 години са били под изолираност, е обикновено да има висока заболеваемост ”, разясни в ефира на „ Здравей, България ” Кунчев.

Според него Европа не е застрашена, тъй като тези вируси ги има от години към нас.

„ Сега имаше една вълна на пневмонии при децата във Англия. Тя се с придвижи ненапълно в Нидерландия и Дания. Лекува се с антибиотици. Предаването става посредством по-близък контакт. В Гърция пък в този момент имат взрив на клебсиела пневмония, която идва от лечебните заведения и мъчно се поддава на лекуване ”, добави основният държавен здравен контрольор. По думите му микоплазмените пневмонии се откриват по-трудно.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР