Разпространението на новия коронавирус нанесе сериозни щети на световната икономика,

...
Разпространението на новия коронавирус нанесе сериозни щети на световната икономика,
Коментари Харесай

След пандемията в световната икономика могат да настъпят положителни промени, смята Кристалина Георгиева

Разпространението на новия ковид нанесе съществени вреди на международната стопанска система, само че е допустимо в процеса на възобновяване в нея да се случат позитивни промени, сподели през вчерашния ден ръководещата директорка на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева на видеоконференция, проведена от сп. " Тайм ".

Говорейки за икономическите вреди от разпространяването на ковид по света, Георгиева означи: " Това в действителност е небивала рецесия ". Тя акцентира, че 170 страни ще приключат 2020 година в условия, в които стопанската система им ще се е свила спрямо началото на годината, съобщи Българска телеграфна агенция. 

Заедно с това, Георгиева установи, че " рецесията дава неповторима опция ".

За възобновяване на стопанската система ще би трябвало интензивно да предприемем ограничения за данъчно-бюджетно стимулиране. Имаме опция да създадем по този начин, че по-късно светът да стане по-екологично чист.

Георгиева посочи, че за задачата би трябвало да се влага в тези сфери, които подсигуряват стопански растеж " при ниско ниво на въглеродни излъчвания ".

Освен това, сподели Георгиева, възобновяване на стопанската система може да се реализира по този начин, че да подкрепи изкореняването на " бедността и неравенството ".

Можем да създадем по този начин, че това да се трансформира в ужасно възобновяване. Тя означи, че при използване на ограничения за стимулиране на стопанските системи би трябвало да се отделя внимание на дребните и междинните предприятия и да се предотвратява банкрутът им.

Директорката на МВФ посочи още, че " цифровата промишленост " несъмнено е спечелила " в изискванията на пандемия.

Във връзка с това би трябвало да се прегледа опцията за смяна на структурата на данъчното облагане на фирмите, които работят в тази сфера.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР