Разпределение на регистрираните престъпления по РУ през двата периода Централната градска

...
Разпределение на регистрираните престъпления по РУ през двата периода
Централната градска
Коментари Харесай

Кои са най-безопасните комплекси и квартали на Бургас?

 Разпределение на записаните закононарушения по районно управление (на МВР) през двата интервала
Разпределение на записаните закононарушения по районно управление (на МВР) през двата интервала

Централната градска част и ж.к. „ Меден рудник “ са двата региона в Бургас, където се правят най-вече закононарушения. Това демонстрира огчета на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи за територията на общината през предходната година

Данните сочат, че на територията обслужвана от Първо Райнно ръководство , която включва Централна градска част, ж.к. „ Възраждане “ и кварталите „ Комлука “ и Акациите “ , са регистрирани общо 746 закононарушения, по отношение на 704 за 2022 година, като се регистрира нарастване с 5,97%.


През предходната година на, обслужвана от Второ Районно ръководство са регистрирани общо 651 закононарушения , по отношение на 559 за 2022 година, като се регистрира нарастване с 16,46%. Това важи за комплексите „ Славейков “ и „ Братя Миладинови “ , както и кварталите и съставните селища „ Долно Езерово “, „ Лозово “, „ Ветрен “, „ Банево “, Българово, Равнец, Братово, Изворище и Миролюбово.


 На територията на Четвърто Районно ръководство са регистрирани общо 435 закононарушения , по отношение на 461 за 2022 година, като се регистрира понижение с 5,64%. Това включва ж.к. „ Меден рудник “, квартал „ Горно Езерово “ и „ Крайморие “, както и селата Маринка, Твърдица, Извор и Димчево


 На територията обслужвана от Пето Районно ръководство са регистрирани общо 565 закононарушения , по отношение на 516 за година по-рано, като се регистрира нарастване с 9,50%. Това включва комплексите „ Изгрев “, „ Лазур “ и „ Зорница “ , както и кварталите и съставните селища „ Пети километър “, „ Сарафово “, „ Рудник “, „ Черно море “,  Брястовец, и Драганово. 


 Регистрираните през предходната година закононарушения срещу собствеността са 1164 по отношение на 1178 за 2022 година, като се регистрира понижение с 1,19%. През този интервал са разкрити 525 закононарушения против 400 за 2022 година. Процентът на разкриваемост за 2023 година е 45,10% по отношение на 33,96% за същия интервал, като се регистрира увеличени с 11,14%.

https://www.youtube.com/watch?v=QtiZq8p02F0
 
Пред публицисти шефът на ОДМВР-Бургас основен комисар Емил Павлов съобщи, че концепцията е да се срещнат общинските съветници и жителите с активността и резултатите на полицията през последната година. 

„ В последна сметка противоположната връзка е извънредно значима за нас, с цел да можем да подобрим нашата активност и по този начин жителите да бъдат подволни от това, което вършим “.

Пред Общински съвет-Бургас, където през днешния ден бе показан докладът за предходната година, той съобщи, че през 2024 година приоритет на полицията, с цел да може жителите да живеят по-спокоен живот. 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР