Нападение. Снимка: Скрийншот от видео Най-малко 40 души са били убити,

...
Нападение. Снимка: Скрийншот от видео
Най-малко 40 души са били убити,
Коментари Харесай

Стрелба в Москва: Поне 40 души са загинали, а над 100 са ранени

Нападение. Снимка: Скрийншот от видео

Най-малко 40 души са били убити , а най-малко 100 са били ранени , откакто петима въоръжени мъже , облечени в камуфлаж, са разкрили огън с автоматизирани оръжия по хора на концерт в „ Crocus City Hall “ покрай Москва . От „ Ройтерс “ дефинират офанзивата като една от най-тежките от години.

Местни медии споделят фрагменти, на които се виждат пламъци в небето и кълба черен пушек , които се издигат над местопроизшествието. Съобщава се за втори гърмеж в региона, както и че част от въоръжените лица са се барикадирали някъде в постройката.

Според първичната информация нападението е почнало по време на концерт на група „ Пикник “ .

„ Внезапно зад нас се чуха трясъци и изстрели “, показа очевидец пред „ Ройтерс “, поискал анонимност. Той прибавя, че е почнала навалица , всички са хукнали към ескалатора, имало е и крясъци.

Стрелбата идва броени дни откакто президентът Владимир Путин беше избран отново за нов 6-годишен мандат и до момента в който Русия води война с Украйна.

Държавната осведомителна организация ТАСС цитира Федералната работа за сигурност на Русия , съгласно която 40 души са били убити и повече от 100 – ранени. Твърди се, че службите са подхванали всички нужни ограничения.

Засега не е ясно кои са стрелците. Руските осведомителни организации оповестиха, че 70 екипа с коли за спешна помощ са били изпратени на мястото.

„ Ужасна покруса се случи през днешния ден в комерсиалния център „ Crocus City Hall “, сподели кметът на Москва Сергей Собянин, допълвайки: „ Съболезнования към околните на жертвите. “

Русия стегна сигурността на летищата и гарите , и в цялата столица – голяма градска зона с над 21 милиона души. Путин към момента не е коментирал случая обществено.
Руското външно министерство съобщи, че това е „ кървава терористична офанзива “.

„ Цялата международна общественост е длъжна да осъди това чудовищно закононарушение „, сподели представителят на външното министерство Мария Захарова , добавяйки: „ Всички старания са ориентирани към спасяването на хората. “

Стрелба по хората

На видео, оповестено в обществените медии, се вижда по какъв начин мъже с автоматизирани оръжия стрелят неведнъж по крещящи цивилни, в това число дами, които са се скрили под нещо, което наподобява на входна табела на „ Crocus City Hall “. От други записи се виждат голям брой хора, които лежат неподвижно в локви кръв пред залата. Други фрагменти демонстрират по какъв начин нападателите стрелят по хората в концертната зала.

От Белия дом обявиха, че фрагментите от съветската столица са сложни за гледане.

„ Те са просто ужасни и сложни за гледане. Мислите ни явно ще бъдат с жертвите на тази ужасна, ужасна пукотевица “ , сподели представителят на Белия дом Джон Кърби .

Посолството на Съединени американски щати в Русия предизвести по-рано този месец, че „ екстремисти “ имат идни проекти за офанзива в Москва . Предупреждението беше отправено няколко часа откакто Федералната работа за сигурност, главният правоприемник на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) от руската ера, съобщи, че е осуетила нахлуване против синагога в Москва от клетка на войнстващата сунитска мюсюлманска формация „ Ислямска страна “ .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР