Разпоредбите, които се атакуват пред Конституционния съд от главния прокурор

...
Разпоредбите, които се атакуват пред Конституционния съд от главния прокурор
Коментари Харесай

Румяна Арнаудова коментира промените в Закона за частната охранителна дейност

Разпоредбите, които се нападат пред Конституционния съд от основния прокурор Сотир Цацаров, контролират главно пълномощията на страната да обезпечи и обезпечи публичния ред и националната сигурност. Това сподели за " Денят стартира " Румяна Арнаудова, представител на основния прокурор във връзка настояването му за оповестяване за противоконституционни на разпореждания от Закона за частната охранителна активност, обнародвани на 30 януари.

Румяна Арнаудова, представител на основния прокурор: В Конституцията ненужно е планувано, че обезпечаването на публичния ред е извънредно пълномощие на Министерски съвет и Министерство на вътрешните работи. Прехвърлянето на тези пълномощия на частно-правни субекти, на процедура е налице опция да се стигне до разпад на държавността. С този закон се касае за засягане на суверенитета на Република България и до нарушение на съществени правила на правовата страна. Извън главните причини за прекачване, неприемливо на пълномощия на частно-правни субекти е налице заплаха при незадоволително прецизна правна уредба до погрешно приложение на закона, до ограничение правата на българските жители до заплаха да се въздейства върху техния живот от лица, на чиято преценка законодателят остава дали да се намеси, в кои миг да вземе ограничения за публичния ред.
По думите на Арнаудова налице са голям брой рискове, които засягат правата на всички български жители.
Румяна Арнаудова, представител на основния прокурор: Недопустимо е още веднъж да бъдат натоварени с спомагателни финансови средства за охраняване на техния живот, здрав и имуществото им. Това е активност,която им се поставя по Закон от органите на Министерство на вътрешните работи.
Според нея българските жители ще бъдат сложени под взаимозависимост от лицата, който е избрал съответния кмет да охранява съответната урбанизирана територия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР