Разпитваха ме представители на Софийска градска прокуратура и софийското следствие.

...
Разпитваха ме представители на Софийска градска прокуратура и софийското следствие.
Коментари Харесай

Григор Здравков: Ако сигналът ми не беше покрит, щяха да стигнат до канал за наркотици

" Разпитваха ме представители на Софийска градска прокуратура и софийското разследване. Не знам защо. Обясниха ми, че по мой сигнал, подаден за контрабандни канали проведена незаконна група в региона на град Хасково има досъдебно произвеждане от 2023 година. В този сигнал, до колкото разбрах, попада и лицето Минко Ангелов. Тука поражда въпросът: откакто президентът и министър председателят направиха всичко допустимо да го покрият този сигнал повече от 6 месеца, най-малко за какво не уведомиха обществеността за какво махат Минко Ангелов от поста регионален шеф или най-малко да бяха осведомили обществеността, както министър председателят Гълъб Донев даде обещание, че когато завърши инспекцията против сигнала, който сякаш бил излязъл в пресата от мое име, ще уведоми Българска социалистическа партия или който и да е. "

Това съобщи ръководителят на гражданско съдружие " Българска Легия Антимафия " Григор Здравков в предаването " ЕвроДикоФ " на телевизия " Евроком ".

" Този сигнал, преди да бъде заведен публично, беше пратен по различен канал на президента, с цел да знае какво го чака, защото Ангелов обясняваше, че е в положителни връзки с Президентството. Когато сигналът се заведе в Президентството, той напълно инцидентно излезе пренаписан. Идеята е да могат да ми затворят устата, защото там има изказвания и констатации, които когато са обществени, аз попадам под ударите на закона. Само че аз бях направил малко " тарикатлък " и нямаше по какъв начин да ми вземат бланката, печата и така нататък Малко са трансформирали текста, аз в моя текст съм направил преднамерено две-три правописни неточности, с цел да мога да управлявам от кое място ще изтече сигналът ", уточни Здравков.

" Ако този сигнал не беше затрупан от министъра на вътрешните работи и от президента, щяха да стигнат до канал за опиати, в този момент до каква степен ще стигнат не знам. В това, което излезе в пресата, то е част от сигнала, загатва се за реализация на Министерство на вътрешните работи Хасково на тематика контрабандни парфюми, за които аз приказвам от години. А като споделям, че щяхте да стигнете до опиати, не споделям, че регионалният шеф е вътре, приказвам, че през този канал минава и трафик на хора, и опиати. Косвено удостоверение е каналът, който съумяха да открият българите, откакто сполучливо минаха терористите, взривили в центъра на Истанбул бомбата, минаха по същия канал. Каналът идва от Турция или завършва в България, или отива до Молдова, с двойни дъна, с маркови артикули, т.е. плащаш далаверата за маркови артикули и вътре караш хора, или хероин. Няма никакъв проблем, той е осъществен и по тази причина ти го споделям ", акцентира Здравков.

" Кое е най-интересното? След като Румен Радев беше сезиран, може би два-три дни преди аз да заведа сигнала, този сигнал безусловно съзнателно беше изпратен на всички места. Аз го давам на Президентството, разумно е президентът да го разпредели в Министерство на вътрешните работи. Те са го разпределили в Министерство на вътрешните работи, ДАНС и данъчните. Това се прави, с цел да може да не се откри кой по канала е издал сигнала към лицата, които са забъркани. Реализацията на същинския контрабанден канал е месец преди аз да подам сигнала ", добави още Григор Здравков.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР