Разочарованието е най-ценният подарък, който мога да ви предложа. Но

...
Разочарованието е най-ценният подарък, който мога да ви предложа. Но
Коментари Харесай

Но умът е като фантом, който живее само в миналото или бъдещето

„ Разочарованието е най-ценният подарък, който мога да ви предложа. Но вие сте толкоз привързани към илюзиите си, че смятате, че разочарованието е нещо неприятно. Съчувствате на приятеля си, когато казвате „ мога да си показва какъв брой си отчаян “, а вместо това би трябвало да го поздравите. Думата отчаяние безусловно значи освобождение от обаяние, т.е. освобождение от илюзии. Но вие продължавате настойчиво да се придържате към тях. “

Това написа в бестселъра си „ Пътят на мирния боец “, преведен на над 25 езика, Дан Милман. Предлагаме ви 20 вдъхновяващи цитата от тази книга за самоусъвършенстване и различно знание.Воинът не се отхвърля от това, което обича, той намира любовта в това, което прави.Всеки ви споделя какво е положително за вас. Те не желаят вие сами да намерите отговорите. Те желаят да повярвате на техните.Бъдете щастливи в този момент, без причина - или в никакъв случай няма да бъдете.Преди да се върна при жена си, дома си, приятелите си и бъдещето си, огледах света към мен. Сократ беше тук. Той беше на всички места.Тайната на щастието, разбирате ли, не се намира в търсенето на повече, а в развиването на способността да се наслаждавате на по-малко.Пътуването е това, което ни носи благополучие, а не дестинацията.Воинът не търси болежка, само че в случай че болката пристигна, той я употребява.Не можете да постигнете благополучие. То ви застига – само че единствено откакто се откажете от всичко останало.
Животът има три правила: абсурд, комизъм и смяна
Парадокс: Животът е мистерия; не си губете времето в опити да го разберете. Хумор: Запазете възприятие за комизъм, изключително по ваш адрес. Това е извънмерна силаПромяна: Знайте, че нищо в никакъв случай не остава същото.

Всичко, което в миналото ще имате потребност да знаете, е във вас. Тайните на вселената са отпечатани върху клетките на вашето тяло.

Няма елементарни моменти.Ако не получите това, което желаете, вие страдате. Ако получите това, което не желаете – страдате. Дори когато получите тъкмо това, което желаете – отново страдате, тъй като не можете да го задържите вечно.Вашите страхове не са стени, а трудности. Смелостта не е неналичието на боязън, а успеха над него.Няма значение какво правиш, а единствено какъв брой добре го правиш.Не можеш да отговориш и в никакъв случай няма да можеш. То е непознаваемо. Ти си неграмотен във връзка с това къде е вселената и затова във връзка с това къде си ти самият. Всъщност нямаш познания къде се намира каквото и да било, нито пък знаеш какво съставлява което и да било или по какъв начин се е появило. То е мистерия.Но мозъкът е като призрак, който живее единствено в предишното или бъдещето. Единствената му цел, с който господства над вас, е да отвлече вниманието ви от сегашното.Засега просто мислете за гибелта като за промяна – малко по-радикална от пубертета, само че нищо, за което да се разстройвате изключително. Това е единствено една от измененията в тялото. Когато се случи, просто се случва. Воинът нито търси гибелта, нито бяга от нея.За воина няма победа над гибелта. Има единствено осъзнаването на това кои сме ние всички в реалност.Стресиращите мисли отразяват спор с действителността. Стресът се случва, когато мозъкът се съпротивлява на това, което е.Смъртта не е тъжна. Тъжното е, че множеството хора въобще не живеят в действителността.Източник
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР