Разочарование от нарушените доставки на ваксини беше изразено от канцлера

...
Разочарование от нарушените доставки на ваксини беше изразено от канцлера
Коментари Харесай

Недоволство във Виена! Лидери на 6 членки недоволни от нарушени доставки на ваксините в ЕС

Разочарование от нарушените доставки на ваксини беше изразено от канцлера на Австрия и министър председателите на България, Латвия, Словения, Хърватия и Чехия след среща във Виена за разпределението на имунизациите сред страните-членки на Европейския съюз.

Австрийският канцлер Себастиан Курц заяви, че е постигнал единодушие с ръководителите на Европейската комисия и на Европейския съвет за поправяне на неравното по думите му систематизиране на имунизациите в границите на Евросъюза.

„ Вярвам, че в този миг е значимо всички ние, дружно с Урсула Фон дер Лайен и Шарл Мишел да изработим коригиращ механизъм. Така че да не се получава, че България получава 1/3 от имунизациите, които Малта получава “, сподели австрийският канцлер.

Той има поради имунизациите, които страните членки получават на глава от популацията.

От своя страна министър председателят Бойко Борисов разяснява, че чака бързо решение на казуса с разпределението на имунизациите в Евросъюза.

„ Не желаеме някакви подаяния да се вършат. България е вложила в създаването на имунизациите. Откъде накъде в този момент ще имаме таблица на класиране. Това е политически пестник.

Какво излиза, че малтийският министър председател е най-хубавият министър председател, че е доставил най-вече ваксини? Не е правилно, ние сме вложили, платили солидарно и дали своят вот на Съвета. С това завършвам, уповавам се на следващия ден този проблем да бъде решен “, сподели Борисов.

По-рано държавната пресслужба заяви, че министър председателят ще уточни пред водачите във Виена, че пропорционалното систематизиране на имунизациите на квотен принцип на база население би трябвало да бъде приложено и за доставките, а освен за поръчаните количества, оповестява държавната осведомителна работа.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР