Разобличителят, който съобщи за телефонния разговор между Доналд Тръмп и

...
Разобличителят, който съобщи за телефонния разговор между Доналд Тръмп и
Коментари Харесай

Сигналът за телефонния разговор Тръмп-Зеленски е бил подаден от агент на ЦРУ

Разобличителят, който заяви за телефонния диалог сред Доналд Тръмп и украинския му сътрудник Володимир Зеленски, е чиновник на Американското Централно разследващо ръководство и е бил на работа в Белия дом, заяви през днешния ден в. " Ню Йорк таймс ", представен от Франс прес.

Според изданието, което се базира на три източника, които знаят самоличността на разобличителя, става дума за човек, който след това се е върнал в Централно разузнавателно управление на САЩ.

Неговата тъжба от 12 август, чието наличие беше оповестено, сочи, че той може да е аналитик, осведомен в детайлности с политиката на Съединени американски щати към Европа и " добре разбиращ " политиката на Украйна, прибавя вестникът.

Агентът на разузнаването акцентира също, че не е бил директен очевидец на телефонния диалог и е схванал за него в хода на " постоянни междуведомствени връзки ", предава Българска телеграфна агенция.

Адвокат на разобличителя отхвърли да удостовери тази информация.

Твърденията на неназования помощник на американското разузнаване за оказан от президента Тръмп напън върху украинския държавен глава Зеленски, с цел да бъде подкрепено преизбирането му през 2020 година, провокираха скандал във Вашингтон.

В телефонния си диалог на 25 юли Тръмп е изискал да бъде разследван някогашният американски вицепрезидент Джо Байдън, който е измежду водещите претенденти на Демократическата партия за номинация за идващите президентски избори.

Междувременно Тръмп сподели, че индивидът, който е оказал помощ на разобличителя, обвинил го в корист с власт за политическа облага, наподобява на разузнавач, който е направил измяна, съобщи Асошиейтед прес. Това закононарушение е наказуемо със гибел, отбелязва организацията. Тя се базира на в. " Лос Анджелис таймс ", който се е сдобил и е разгласил запис на коментара на президента.

Изказването президентът направил на събитие от частен темперамент, на което се срещнал с американски дипломати и техните фамилии, включително и деца и което се е състояло в американската задача към Организация на обединените нации в Ню Йорк. Тръмп е отбелязал, че разобличителят не е знаел за случая от първа ръка, а е получил информация от различен. " Кой е индивидът дал на разобличителя информацията? Защото той прилича на разузнавач. Знаете какво имахме навика да вършим преди време, когато бяхме умни, нали? Шпионите и измяната? Ние имахме обичая да действаме малко по-различно от в този момент? ", е споделил Тръмп.

Тези думи на Тръмп, изнесени от лосанджелиското издание, накараха трима ръководители на комисии в Камарата на представителите, демократите Елиът Енджъл от Ню Йорк, Адам Шиф от Калифорния и Илайджа Къмингс от Мериленд да кажат в взаимно изказване, че " Заплахите за принуждение от водача на нашата страна имат вцепеняващ резултат за целия изобличителен развой, със съществени последици за нашата народна власт и национална сигурност ". Тримата са ръководители надлежно на комисиите по вътрешни каузи, разузнаване и надзор в Камарата на представителите на Конгреса.

Същевременно в Туитър през вчерашния ден Тръмп написа, че най-хубавото удостоверение за неговата непорочност по случая с породилия скандал телефонен диалог е самото изявление на украинския президент Володимир Зеленски, че той не е упражнявал напън върху него по време на този диалог, състоял се през юли, добавя ТАСС.

Само за 24 часа откогато във вторник председателката на Камарата на представителите Нанси Пелоси разгласи започване на следствие за импийчмънт на президента, предизборната акция на Тръмп е събрала 5 милиона $ от онлайн донори, съобщи Асошиейтед прес. В следващи две дарителски прояви са били събрани още надлежно 5 и 3 милиона $.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР