Разнообразие от послания и нетрадиционен експозиционен дизайн преобрази една от

...
Разнообразие от послания и нетрадиционен експозиционен дизайн преобрази една от
Коментари Харесай

Откриха изложбата „Перспективи“ в Нощта на изкуствата – 2022

Разнообразие от послания и нетрадиционен експозиционен дизайн преобрази една от залите за краткотрайни изложения на Художествена изложба – Стара Загора.

Изложбата “Перспективи ” на студентите от компетентност „ Педагогика на образованието по изобразително изкуство и графичен дизайн “ показва 57 самостоятелни тълкования на визията за бъдещето на нашия свят, създавайки мозайка на една групова креативна визия.

Тя включва авторски плакати, разкриващи силата на това средство за връзка поради въздействащите комбинации сред думи и облици, които предават приключени и концептуално изчистени образни истории. Водещи в реализирането на цялостния графичен и тримерен дизайн на изложбата са студентите от компетентност ПОИИГД Миглена Колева (4-ти курс) и Джулиана Гутова (3-ти курс).

Изложбата беше открита от шефа на Художествена изложба – Стара Загора проф. Марин Добрев, ръководителя на компетентност ПОИИГД доцент доктор Ани Златева и преподавателя гл. ас. доктор Катя Тинева, които поздравиха създателите за чудесната работа и пожелаха от ден на ден триумфи на младите създатели.

Събитието се реализира с финансовата поддръжка на Община Стара Загора като част от Културния календар на града и програмата на “Европейска нощ на изкуствата 2022 ”.

Експозицията може да бъде прегледана до 08.10.2022 година в това число.

Снимка: Петя Иванова (студентка в 4-ти курс ПОИИГД)
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР