Разногласията като сигнали в едно семейство прави кучето своенравно, разглезено

...
Разногласията като сигнали в едно семейство прави кучето своенравно, разглезено
Коментари Харесай

Д-р Ранко Георгиев: Кучето се възпитава с любов и строгост. Както дете

Разногласията като сигнали в едно семейство прави кучето своенравно, капризно или мъчно контролируемо. Всички, които поддържат връзка с него, би трябвало да са " на една страница " по въпроса какво може и какво не е разрешено .

Това означи пред Радио София доктор Ранко Георгиев от Централната ветеринарна клиника в Световния ден на кучето.

Той посочи, че притежаването на куче не е самоцел:
" Съветвам хората да си вземат. Но би трябвало да можеш да осигуриш всичко належащо и за неговото благополучие, и за хармонията в фамилията . Възпитанието на едно куче е доста близо до това на дете, даже по-лесно – амалгама от обич и суровост. Категорично би трябвало да има и от двете . "

Когато кучето се е качило на дивана, не е нужно да го напердашим до синьо с каишката, задоволително е вербално да изразим суровост - то ще ни разбере, изясни още ветеринарният експерт. И по този начин би трябвало да се подхожда всякога, когато е нужно.

Куче, което не се научи да съблюдава команди, е подложено на повече опасности както за самото него, по този начин и за други животни или за хора .

Д-р Георгиев призна, че има котка, само че в радиоефира се зарече да си вземе и куче.

В диалога на Ива Дойчинова той приказва за другите породи и даде препоръки за избор на четириног другар за (нов член на) нашето семейство.
По обявата работи: Георги Нейков
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР