Размириците пламват на Западния бряг, масовите събирания ескалират в ожесточени

...
Размириците пламват на Западния бряг, масовите събирания ескалират в ожесточени
Коментари Харесай

Израел води война на три фронта

Размириците пламват на Западния бряг, всеобщите събирания ескалират в яростни въоръжени конфликти сред палестинците и израелските сили за сигурност, предизвестяват от съветското Министерство на външните работи.
Продължава размяната на артилерийски удари сред Израел и " Хизбула " на ливанско-израелската граница.
Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен съобщи на служебния министър председател на Ливан Наджиб Микати, че е значимо да зачита ползите на народа си, който ще бъде обиден, в случай че Ливан бъде замесен в израелско-палестинския спор, заяви американският Държавен департамент.
Междувременно Тел Авив изтегля още 14 обитаеми места по границата с Ливан. Има издадена заповед за евакуация на евреите от Египет и Йордания.
Летищата на Дамаск и Алепо са извадени от строя след израелски удари, оповестиха сирийски държавни медии. При офанзивата е бил погубен един граждански служащ.
Израел удари тунел под джамията на Западния бряг, оповестиха военни. Той е бил употребен от екстремисти за образуване на офанзиви. Армията популяризира фрагменти, за които сподели, че са от вход до бункер под храма. Показана бе и диаграма къде са съхранявани оръжия там.
Съединени американски щати изпращат спомагателни системи за Противовъздушна отбрана в Близкия изток, заяви Пентагонът. Те ще могат да смъкват балистични ракети ТААД (THAAD). Скоро ще бъдат изпратени и спомагателни противоракетни системи " Пейтриът ".
Египет отвори граничния пункт " Рафах ", през който стартира да влиза филантропична помощ за Ивицата Газа. За два дни 37 камиона доставиха артикули от първа нужда. Индия изпрати 38,5 т помощи - най-вече медицински консумативи.
Хиляди пропалестински стачкуващи излязоха на шествия в Лондон, Дюселдорф, Берлин и други градове по света. В Австралия скандираха " Срам, позор за Израел " и " Палестина в никакъв случай няма да почине ". В Мексико мотото беше " Свободна Палестина ".  

Бомбени закани

Заради бомбена опасност дворецът " Версай " в покрайнините на Париж бе евакуиран за шести път в границите на седмица. Въпреки че към този момент е арестуван обвинен, отправянето на бомбени закани продължава.
Стотици учебни заведения във Франция и районни летища бяха принудени да затворят поради подправени известия за сложени взривни устройства. Много от заканите са отправени от младежи.
Взривно устройство избухна покрай израелското посолство в Никозия. Полицията е задържала обвинени. Това е първият сходен случай в Кипър от началото на рецесията в Израел. В Детройт, Съединени американски щати, бе открита убита след голям брой прободни рани служителка в синагога.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР