Разлог. Под патронажа на президента на Република България- г-н Румен

...
Разлог. Под патронажа на президента на Република България- г-н Румен
Коментари Харесай

Над 1500 участници пристигат за събора „Пирин пее“

Разлог. Под патронажа на президента на Република България- господин Румен Радев, XVI-ти събор на националното творчество - „ Пирин пее “ 2022 година събира над 1500 участници от всички общини на територията на област Благоевград, както и посетители цяла България, оповестиха от Община Разлог .

По мотив и 60-тата годишнина от първата среща на самодейците от Югозападния край, в границите на два дни ще бъдат показани опазени през вековете мостри от българския фолклор и етнографска традиция. Събитието ще бъде намерено на 30-ти юли от 10:00 часа с показване на фолклорните сформира и реализатори на събора на 3-те подиуми. В 19:30 часа ще се състои концерт- театър „ Земя на песни “, отдаден на 60-тата годишнина на Събора на националното творчество „ Пирин Пее “.

Програмата продължава на 31-ви юли /неделя/ още веднъж в 10:00 часа с показване на фолклорните сформира и реализатори на събора на 3-те подиуми. Традиционно в границите на Събора се провеждат и честванията отдадени на 119 години от Илинденско-Преображенското и 144 години от Кресненско-Разложкото въстание. В тази връзка в неделя от 11:00 часа ще се извърши церемониален обред пред паметника на Илинденско- Преображенското въстание. Заключителният Гала концерт, в наличието на президента на Република България, ще стартира в 12:30 часа на основната сцена.

Домакин на събора на националното творчество е Община Разлог. В организацията на „ Пирин пее “ вземат участие Областна администрация Благоевград и общините от региона. За осъществяване на мероприятието със своята активност ще допринесат и Регионален исторически музей – Благоевград, Исторически музей- Разлог, РТВЦ-Благоевград, Радио Благоевград, ОД на Министерство на вътрешните работи – Благоевград, КАТ, ЦСМП – Благоевград, Областно пътно ръководство – Благоевград, Електроразпределение, " Електрохолд ", ВиК, РЗИ – Благоевград, ОДПБЗН, ЮЗДП, ОДБХ – Благоевград, Военно формирование 26 400, ЮЗУ „ Неофит Рилски “, РЕКИЦ Читалища, читалищата от региона и други

ВХОД: СВОБОДЕН
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР