Разликите между поколенията никога не са били толкова очевидни, колкото

...
Разликите между поколенията никога не са били толкова очевидни, колкото
Коментари Харесай

Милениалите като родители: повече осъзнатост и тревога

Разликите сред поколенията в никакъв случай не са били толкоз явни, колкото са в този момент. Всяко от тях има разнообразни условия, разбирания и метод на живот. Различават се по поведенчески характерности, мотивация и полезности, а също и по желанията си за връзка, извършване на покупки, развлечение, образование, пътешестване, та даже и хранене.

Неслучайно към този момент всяко потомство си има свое наименования. Към този миг пет съществени генерации образуват нашето общество. Това са Генерация Z (или Centennials), Генерация Y (или Милениали), Генерация X, Бейби бумъри и Традиционалисти (или безшумно потомство, които най-общо казано са нашите баби, дядовци или възрастни родители).

Милениалите съставляват към 20% от популацията на България. Те са родени в интервала 1980 – 1995 година и за техен принцип се счита фразата " Аз заслужавам ".
Що е то милениал?
Основно за тях е, че отхвърлят традициите, имат високо самочувствие и обичат да са в центъра на вниманието. Ценят технологиите, а болшинството (66%) се интересуват от проблемите на човечеството, съгласно проучване на маркетинговата организация " Ноема ". В същото време ценят повече взаимоотношенията пред парите и за тях е по-важно по какъв начин са прекарали времето си, а не какъв брой пари изкарват.

Огромното болшинство от тези хора (84%) харесват динамичните действия, повече от половината (53%) пътуват непрекъснато, а 60% харесват задграничните храни. Схващането им за парите се показва в изречението " Парите са, с цел да се харчат! ".

Това потомство е в разцвета на силите си сега. А огромна част от представителите му към този момент са родители, макар че са подхванали тази крачка доста по-късно, спрямо техните майки и татковци. Децата им са избрани като " Поколението Алфа ", родено напълно през 21. век. За времевата му рамка анализаторите показват годините от 2010 или 2012 до през днешния ден.
Какви родители са милениалите?
Детският психолог и психотерапевт Елена Енева дава отговор на този въпрос в границите на изявление за " Дневник ". Тя показва, че тези хора в детството си главно са играли на открито с другари и не технологиите са били най-важното за тях, а взаимоотношенията. Това неизбежно се отразява и в метода, по който отглеждат децата си. Ценностите им са свързани с подвижност (често ги назовават номади), кариера, материални неща, по тази причина от време на време привързаността им към фамилията е по-незначителна.

Милениалите са първото родителско потомство, което разполага с такова голямо обилие от информация, в това число за това какво неприятно може да се случи с децата им. Те непрекъснато получават противоположна връзка какво става с другите деца и какъв е животът в фамилиите, част техния обществен балон. В резултат милениалите постоянно усещат напън във връзка с това да обезпечат сигурността и развиването на децата си и да са конкурентни по отношение на останалите.

Милениалите са по-тревожни родители

Те по-често се втурват да пазят и обгрижват децата си. Правят го с най-хубави усеща, само че въпреки това не им разрешават сами да влязат в конфликт с житейските компликации и трудности, а точно това построява увереността в личните умения и сили. Важно е децата, без значение от кое потомство са, да имат опцията да се сблъскват с някои компликации в живота, тъй като това построява качествата им да се оправят с тях.

Децата на милениалите са първите, които започват образованието си онлайн. Това може да развие позитивни качества, само че и доста поведенчески детайли ще бъдат изгубени.

" Родителите и бабите и дядовците им са познавали връстниците си от близко и са виждали както позитивните, по този начин и негативните им качества. А в този момент в интернет е елементарно да изградиш имидж или да урониш имиджа на някого ", показва Елена Енева.

Милениалите като родители може би съумяват да откриват по-достоверни обстоятелства за природата и науката, само че за сметка на това преценката им за хората е мощно повлияна, а да имаш вярна преценка за хората, е изключително значимо за живота в група или общество. Важно е и когато възпитаваш човек, пък бил той и цифров алфа субект от бъдещето.

 
На какво учим дъщерите си
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР