Разликата между това да излезеш на площада и да създадеш

...
Разликата между това да излезеш на площада и да създадеш
Коментари Харесай

Политическата 2021 г. - анализ на Яница Петкова и Иван-Асен Иванов

Разликата сред това да излезеш на площада и да създадеш нов, различен метод на ръководство, е голяма, сподели пред БНР политологът Иван-Асен Иванов.

„ Кирил Петков беше на площада с банер. За една календарна година да се измине този път не е малко достижение . “

Запитана би трябвало ли държавното управление да се тормози от тези, които бяха на улицата през 2020 година Яница Петкова означи:

„ Нашето общество не е доста склонно да стачкува по принцип. Ние сме по-търпеливи. Ще се даде по-скоро късмет на самата коалиция - да се ревизира по какъв начин работи “, посочи социологът Яница Петкова.

 Кирил Петков Снимка: БГНЕС

От една страна е бонусът на новата власт, въпреки това има насъбрана отмалялост в обществото. Съставянето на тази комплицирана четиристранна коалиция е нещо като въздишка на облекчение, уточни Петкова.

За Иван-Асен Иванов компромисът в четирипартийния формат е огромен, само че е бил нужен, с цел да има работещо държавно управление. По думите му таман неналичието на компромис е свалила Има Такъв Народ от белия кон .

Като проблематична точка той очерта съдружното съглашение и даде за образец проблема със Стефан Янев и изявлението му за войските на НАТО в България .

„ Ние към този момент виждаме проблеми с това съдружно съглашение. “

Премиерът ще би трябвало да развие някаква сетивност и овреме да усеща назряващите спорове, счита политологът.

Новото държавно управление забуксува първите дни поради заложени свръхочаквания, акцентира Яница Петкова.

ГЕРБ ще се пробват непрекъснато да нападат новите ръководещи, тъй като самите те са под офанзива, предвижда Иван-Асен Иванов. Според него ще има правопропорционална на разкритията експанзия.

В момента имаме ръководещи, за които няма коректив и които са свободни да вършат неточности , непростими за други играчи, добави политологът.

Яница Петкова е на мнение, че колкото повече е изтиквана в ъгъла и демонизирана, толкоз повече Движение за права и свободи върви към по-остра позиция.

Местните избори ще бъдат тестване както за обединението, по този начин ще покажат и отношението към ГЕРБ , уточни тя.

 Христо Петров, прочут като Ицо Хазарта, е в нова роля - на депутат. Снимка: БГНЕС

Образът на Ицо Хазарта е на този, който подлага на критика и насочва послания, с които доста от по-младите хора се асоциират, като знак на сериозната просвета . В новия си облик на народен представител той в този момент е от другата страна, а там е доста мъчно да се насочат рецензии, разяснява Яница Петкова.

Избирането на персони като Ицо Хазарта е естествено деформиране на демократичния ни развой , само че сходни феномени се следят освен у нас, посочи политологът Иван-Асен Иванов, като даде образци с избора на Тръмп, Зеленски и други

Двете отзиви чуйте в звуковия файл. 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР