Разликата между ГЕРБ-СДС и Продължаваме промяната на предсрочните избори на

...
Разликата между ГЕРБ-СДС и Продължаваме промяната на предсрочните избори на
Коментари Харесай

Маркет линкс: Над 6% ще е разликата между ГЕРБ-СДС и ПП на изборите през октомври

Разликата сред ГЕРБ-СДС и " Продължаваме промяната " на предварителните избори на 2 октомври ще е над 6%. Това демонстрира ново национално изследване на " Маркет линкс ", финансирано и осъществено взаимно от и организацията. То е извършено измежду 1024 лица над 18 година в страната, в интервала 17 – 23 септември по методите на пряко-лично изявление и онлайн анкета.

Следват Движение за права и свободи с дял от 12,3%, БСП с 9,9% и " Възраждане "  с 8,7%. Последната партия, която прескача прага за 48-ия парламент, е " Демократична България " с резултат 7,8%.

Това са процентите измежду деклариралите, че ще гласоподават. Спрямо всички, взели участие в анкетата, подредбата, както и приблизителната разлика сред първите две обединения, се резервират съвсем без смяна.

Според проучването под 4-процентната преграда остават " ИТН " – с 3,9% поддръжка, " Български напредък " на Стефан Янев – с 2,5% и " Изправи се БГ " на Мая Манолова – също с 2,5%. В взаимозависимост от изборната интензивност, то и те имат капацитет да влязат, прецизират от  " Маркет линкс ". 

" Аз понастоящем, наблюдавайки динамичността на развиване, не бих изключил вероятността от 9-партиен парламент. Тези партии са прекомерно покрай границата и това е в границите на статистическите отклонения. 50% от интервюираните са декларирали подготвеност да гласоподават на предварителния избор, само че действително може да се чака към изборната интензивност през ноември или юли ", пресметна социологът Добромир Живков пред bTV. 



* Методология: Националното изследване на " Маркет линкс "  е финансирано и осъществено взаимно от bTV и организацията. То е извършено измежду 1024 лица над 18 година в страната, в интервала 17 – 23 септември по методите на пряко-лично изявление и онлайн анкета. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР