Различни са нюансите на тревожността в малките, средните и големите

...
Различни са нюансите на тревожността в малките, средните и големите
Коментари Харесай

Донка Михайлова: За всички общини високата цена на тока е проблем

" Различни са нюансите на тревогата в дребните, междинните и огромните общини , само че във всички случаи за нас това (високите цени на тока на Енергийната борса - б.р.) е проблем ".

Това сподели пред БНР Донка Михайлова, кмет на Троян и заместник-председател на Националното съдружие на общините в Република България. В началото на януари от НСОРБ изпратиха писмо до премиера Кирил Петков с апел за помощ поради високите цени на тока. 

Тя акцентира, че към момента чакат отговор от министър-председателя, само че към този момент са имали среща с министъра на финансите Асен Василев, на която са разискали проектобюджета за 2022 и една от главните тематики е била за цената на електрическата енергия :

" Утре (18 януари) още веднъж имаме среща с министъра на финансите. Очакваме и среща с премиера ".

Образователните институции, здравни заведения и доста необятен кръг обществени услуги са наранени от повишението на цените на тока и парното, уточни Михайлова и добави:

" В бюджетите на общините, които се възнамеряват при започване на всяка година, на никое място няма планувани такива растежи на електрическата енергия "

По думите ѝ  не малко общини в България, които работят на недостиг и имат неизплатени сметки, няма от кое място да вземат непредвидените средства :

" За страдание сътрудниците там търсят решения, които са в ущърб на жителите. В Троян ние оставяме всяка година едно перо за така наречен непредвидени разноски, с които средства покриваме непредвидени и спешни обстановки. Тази година всички средства от това перо отидоха за заплащане на нарасналите цени на електрическата енергия ". 

Интервюто на Диана Янкулова с Донка Михайлова и репортаж на Даниела Стойнова в предаването " Нещо повече " можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР