Разкриват нови COVID отделения в пловдивските болници, след като градът

...
Разкриват нови COVID отделения в пловдивските болници, след като градът
Коментари Харесай

Разкриват нови COVID отделения в пловдивските болници

Разкриват нови Коронавирус отделения в пловдивските лечебни заведения, откакто градът публично влезе в оранжевата зона с повече от 100 заболели на 100 хиляди души. Двата блока на университетската болница към този момент са съвсем запълнени. От идната седмица в града стартират масирани инспекции по заведения, културни институции и в публичния превоз.

Болничните кревати в Пловдивска област са 340. Една трета от тях са заети. По график ще бъдат разкрити и още, само че първо в лечебните заведения, в които има интензивни браншове.

В най-голямото лечебно заведение - УМБАЛ " Свети Георги ", следва да се разкрие още един трети блок в Инфекциозната клиника.

" Този нов блок ще има 32 кревати, които последователно ща стартираме да запълваме, той е климатизиран, на процедура изискванията са много по-добри в сравнение с до момента, има всички типове медицински газове и всичко останало ", съобщи проф. Карен Джамбазов - шеф на УМБАЛ " Свети Георги ".

Само 16 % от дейните случаи в Пловдивска област са приети в болница сега. От идната седмица в града стартират засилени взаимни инспекции на здравните инспектори, организацията по храните и полицията.

" Маски, потенциал на обектите, стерилизация, отдалеченост. Тези инспекции ще ни дадат някаква база по тази причина накъде вървят процесите във връзка с отговорността на жителите за съблюдаване на ограниченията, надлежно, с цел да отложим рестрикциите ", добави доктор Сийка Димчева от РЗИ Пловдив.

" Аз приканвам жителите на Пловдивска област да се имунизират, с цел да може по-лесно да изкарат заболяването и да не натоварва здравната система с престой в болница ", сподели още регионалният шеф Ангел Стоев.

В Пловдив и региона има опция да бъдат разкрити общо 1400 кревати.



Репортер: Мариела Хубинова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР