Разкриването на здравните ползи от червеното вино обикновено се ограничава

...
Разкриването на здравните ползи от червеното вино обикновено се ограничава
Коментари Харесай

Чаша червено вино с вечерята – днес не пропускайте


Разкриването на здравните изгоди от аленото вино нормално се лимитира само до споменаване удобния му резултат върху активността на сърцето , което е потвърдено от дълго време. Днешният ден обаче дава опция да обърнем по-комплексно внимание на античната напитка и да разкрием още един доста положителен резултат от потреблението й.

Червеното вино все по-често се преглежда и като богат източник на пробиотици за стимулиране на чревната флора и възстановяване активността на чревния тракт.

Популярността на пробиотичните бактерии ците в последните години набъбна доста и те се прибавят към състава на най-различни храни. Има обаче и хранителни артикули, които са естетвено богати на пробиотици . Такива са множеството ферментирани храни и, паралелно с киселото мляко, аленото вино е водещ измежду тях.

Ферментацията на гроздето позвоялва бурно

развиване на потребните за чревната флора бактерии, които обаче се унищожават с процеса на филтрация и по този начин най-високо е наличието им точно във винените артикули. Освен това полифенолните съединения в аленото вино подтикват растежа на потребните микроорганизми в червата ( бифидобактерии и лактобацили ) и потискат растежа на евентуално рисковите такива.

И до момента в който потреблението на алено вино няма по какъв начин да се предпише като независима мярка за укрепване на чревната флора и възстановяване на храносмилането и имунитета , на деня, предназначен като празник на виното, изгодите от него няма по какъв начин да се подценен.

Комбинирането на чаша алено вино с пълноценно меню на празничната софра отключва приятното другарство, оказва помощ за допълнение на усетите, а и улеснява усвояването на храната . Разнообразният състав на аленото вино подтиква производството на стомашен сок, с което се редуцира времето за престой на храната в стомаха.

Свързани публикации.. Чаша алено вино седмично улеснява зачеването 0 Чаша алено вино за жизнен разум 0 4 храни, по-богати на пробиотици от киселото мляко 0

Ако постоянно сортираме по-леки храни за вечеря, консумирането им с чаша алено вино ще отстрани риска от тежест в стомаха и отичане след вечеря. А премахването на риска от сходен дискомфорт е значимо изискване за всяко празнично хранене.

Проучванията разкриват за какво аленото вино и алените меса се допълват толкоз добре. Установено е, че протеините в месото омекотяват резултата от танините във виното, а то от своя страна работи сполучливо за елиминиране на някои натоварващи храносмилането артикули, отделяни при метаболизирането на месата.

Така, чаша алено вино с вечерята, изключително през днешния ден, се явява доста потребно средство допълнително от един аспект.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР