Разкриването на частен здравен фонд, който да конкурира Националната здравноосигурителна

...
Разкриването на частен здравен фонд, който да конкурира Националната здравноосигурителна
Коментари Харесай

Преглед на печата

Разкриването на частен здравен фонд, който да конкурира Националната здравноосигурителна каса, е съществена тематика в печата през днешния ден. " Частна здравна каса, в случай че има 500 хиляди искащи " е заглавието на първа страница на вестник " Труд ". Какви медицински услуги и лекуване да бъдат включени в главния пакет действия, който да се покрива от 8-процентнтата здравна вноска, ще предоговаря здравното министерство с лекари, зъболекари и фармацевти, отбелязва вестник " 24 часа ". " Държавата отново стартира здравна промяна, само че резервира доплащането за лекуване " е заглавието на първа страница на вестник " Сега ". Според " Дума " Националната здравна каса ще е за бедните, богатите ще употребяват частната каса.

Над 2 милиарда недостиг в бюджета поради покупката на Ф-16, написа " 24 часа " след вчерашното съвещание на Кабинета и добавя: Парите за самолетите влизат в американска банка, държавното управление ще печели лихви, до момента в който бъдат платени напълно. Ф-16 " изядоха парите " за военни кораби и бронирани машини, отбелязва вестник " Сега ".

Лекар от Горна Оряховица осъди прокуратурата за 40 хиляди лв. в делото, прочуло се като случая на " бебето във фризера ", това дефинитивно решение на съда е тематика на вестниците през днешния ден. Вестниците " 24 часа ", " Сега " и " Труд " напомнят, че лекар Михаил Милатович беше упрекнат от парламентарната естрада през 2010 година от тогавашния вътрешен министър Цветан Цветанов, че съзнателно са умъртвили бебе в болничното заведение в града.

На първата си страница вестник " 24 часа " споделя за концепцията на вицепремиера Томислав Дончев след локалния избор да има спор дали приходите ни да бъдат облагани и с общински налог. Предложението на Дончев е кметове и общински съветници да решат дали се нуждаят от спомагателни средства, като споделят разноските с жителите.

3 месеца преди локалните избори всекидневниците означават, че към момента главните претенденти за кметския стол в столицата не са ясни. Спряганите имена за борбата в София са на сегашният кмет Йорданка Фандъкова и омбудсманът Мая Манолова. " Дали ще се кандидатират Манолова и Фандъкова, към момента е в областта на спекулациите ", отбелязва вестник " Сега ". " Труд " цитира изследване на Центъра за разбори и маркетинг, съгласно което Фандъкова побеждава Манолова на балотаж. " Ако Манолова не се яви, успеха на Фандъкова е обезпечена още на първия тур ", написа в изданието.

Трусове в Българска социалистическа партия преди изборите наесен. " Корнелия Нинова смъкна градския водач на партията във Варна Борислав Гуцанов ", оповестява вестник " Труд ". Подкрепа за Станишев била капката, преляла чашата на доверието на Българска социалистическа партия към него, добавя " 24 часа ". Според " Дума " претекст за смяната във Варна е неприятното показване на Българска социалистическа партия на последните избори. /БНР
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР