Разкриваме всичко за новия тренд в уелнест групите. Наскоро станала известна,

...
Разкриваме всичко за новия тренд в уелнест групите.
Наскоро станала известна,
Коментари Харесай

Какво е комбуча и защо всички полудяха по нея?

Разкриваме всичко за новия тренд в уелнест групите.

Наскоро станала известна, напитката комбуча се прави от вода, зелен чай, мед или захар и гъба, която минава през ферментиращ развой. Резултатът е сладка течност, за която се твърди, че е добър пробиотик и оказва помощ за отслабването. Тя е изключително известна през лятото, тъй като прилича по-здравословна версия на леден чай.

Наистина има доста източници, които настояват, че напитката има вълшебни свойства и даже доказателства от хора, които са я употребявали и са видели резултат. Въпреки това, обаче, няма никакви съществени проучвания, които да удостоверяват всичко това.

 Какво е комбуча и за какво всички полудяха по нея?

Комбучата се предлага както в подготвен вид по магазините, по този начин и под формата на гъба, с която може да си създадем напитката вкъщи. И в двата случая можем да намерим евентуални проблеми.

В брандираните питиета се съдържа извънредно доста захар и малко зелен чай, което прави комбучата съвсем еднообразно нездравословна, колкото типична газирана напитка като колата. Ако си създадем рецептата у дома, резултатът е малко по-добър. Но все пак гъбата, която ще употребявате за задачата, постоянно се оказва преносител на доста нездравословни бактерии, дружно с потребните.

Разбираме от къде се появи ползата към напитката. Нейните свойства постоянно са преувеличавани и тя наподобява като свръхпродукт, който ще реши всичките ни проблеми със здравето и тежестта. Много известни персони и блогъри също харесаха концепцията и популяризираха продукта, базирайки знанията си на подправени източници.

Ако въпреки всичко сте любопитни, използвана един път или два пъти, напитката няма да ви навреди. Но е значимо да знаете какво да очаквате от нея и какво не.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР