Разкрития на седмичника "Фалтер", цитирани днес от електронните издания на

...
Разкрития на седмичника "Фалтер", цитирани днес от електронните издания на
Коментари Харесай

Скандал във Виенската държавна опера

Разкрития на седмичника "Фалтер ", представени през днешния ден от електронните издания на всекидневниците и от централната осведомителна емисия на малкия екран, оповестяват за неприемливо отношение към децата от Балетната академия към Виенската държавна опера.

Вестникът разгласява изказвания на учителка от академията, съгласно която децата са "жертва на властнически насилствени и рискови способи на образование ". Спектърът се простира от унижения, принуждение и стига до полови похищения. Ученичките били тласкани към булимия и анорексия.

От месеци Виенската прокуратура, профилирана за битка с закононарушения против деца и подрастващи, се занимава по случая. "Всъщност трябваше незабавно да затворим образователното заведение ", е декларирал чиновник от прокуратурата. Част от обвиняванията са против една от преподавателките, която е упражнявала физическо и психическо принуждение против курсистките. Освен това някогашен ученик на академията е обвинил собствен учител в полов тормоз. След показване на съответния протокол учителят е бил уволнен и против него е заведено разследване.

Директорът на операта Доминик Мейер е декларирал пред вестник "Фалтер ", че е покъртен от случая и ще спомага на органите за откриване на всички нередности в академията. Днес Виенската опера е показала материалите по случая на прокуратурата.

Вестниците цитират изказвания на някогашни ученици на академията, съгласно които отношението е като към плебеи, възпитателните способи както в деветнадесети век. В публично известие на Виенската държавна опера за пресата се споделя: "Изразяваме цялостното си състрадание към ученичките и учениците, станали жертва на физически и душевен похищения. Не одобряваме никаква форма на посягане, физическо или психическо, грубости, неуважение и злоупотреби от позицията на силата. "

Скандалът хвърля сянка върху тържествата по случай 150-годишния празник на Виенската държавна опера, които ще се състоят през май, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР