Разкриха подробности около визитата на президента на САЩ Доналд Тръмп

...
Разкриха подробности около визитата на президента на САЩ Доналд Тръмп
Коментари Харесай

Разкриха плановете на Тръмп за Лондон

Разкриха детайлности към визитата на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп във Англия.

Държавният глава идва на Острова в четвъртък за двудневна аудиенция. По време на престоя си Тръмп ще се срещне с кралица Елизабет Втора в двореца Уиндзор. С премиера Тереза Мей пък Тръмп ще беседва в лятната резиденция Чекърс.

За четвъртък и петък са проведени редица митинги на британци, недоволни от политиките на американския държавен глава. Полицията към този момент успокои, че са взети защитни ограничения, с цел да не се стигне до ескалация на напрежението.

Държавният глава ще дойде на Острова дружно с първата дама Мелания. Двамата преди този момент ще бъдат в Брюксел, където Тръмп ще вземе присъединяване в срещата на върха на НАТО. Визитата ще приключи с уикенд в Шотландия. Военновъздушни сили припомня, че майката на Тръмп е била шотландка и това ще бъде прочувствено пътешестване за него.

В същото време стана ясно, че протестен карнавал чака Доналд Тръмп във Англия, предава AFP, представен от Фокус.

Серия от митинги из цялата страна ще посрещнат американския президент Доналд Тръмп по време на четиридневното му пътешестване във Англия от четвъртък, като уредниците се надяват да съберат една от най-големите демонстрации в страната от десетилетия след поредност от дипломатически разправии.

Разделящият обществото американски водач, идващ след срещата на върха на НАТО в Брюксел, ще бъде най-вече надалеч от Лондон по време на обиколката, която се чака да изкара десетки хиляди хора по английските улици.

"Убедени сме, че ще има големи демонстрации против Тръмп, където и да се появи ", сподели Крис Найнам от обединението "Спри войната ", която оказва помощ за организирането на по този начин наречения "протестен карнавал ".

"Протестът против Тръмп ще бъде същински празник на разнообразието, което обичаме в Обединеното кралство - и ще даде мощен сигнал, че неговото обръщение за ненавист и разделяне не е добре пристигнало в тази страна ".

Американският президент е неизвестен във Англия, където неговият изострен жанр и твърдата политика "Америка преди всичко " провокираха неодобрение в целия политически набор и в обществото.

Той беше мощно подложен на критика предходната година, в това число от премиера Тереза Мей, откакто показа три предизвикателни анти-мюсюлмански видеозаписа, оповестени от крайнодясната група „ Англия преди всичко “.

Опозиционни парламентаристи, подкрепени от онлайн петиция, подписана от близо 1,9 милиона души, приканиха Тереза Мей да анулира поканата за държавна аудиенция, когато се срещна с Тръмп във Вашингтон след инагурацията му през януари предходната година.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР