Разходите за заплати във Висшата лига през сезон 2021-22 са

...
Разходите за заплати във Висшата лига през сезон 2021-22 са
Коментари Харесай

Съотношението между заплати и приходи във Висшата лига бележи спад

Разходите за заплати във Висшата лига през сезон 2021-22 са се нараснали със 192 млн. паунда спрямо миналата година, сочи.

Според изследването обаче нарастването на заплатите е било изпреварено от нарастването на приходите с 586 млн. паунда. Това значи, че съотношението сред заплати и доходи в британската висша лига понижава за втори следващ сезон от 71% на 67%.

Говори се обаче за доста по-високо съответствие от междинното за трите сезона преди пандемията до 2018-19 година - 58%.

В останалите от Топ 5 шампионатите на Европа като цяло растежът на приходите е изпреварен от заплатите, които възлизат на 12.3 милиарда евро.

Това се случва в миг, когато управителният орган на футбола в Европа УЕФА вкара нови правила за финансова резистентност, в това число предписание за надзор на разноските, което до 2025-26 година ще ограничи разноските на клубовете за заплати, трансферни такси и други разноски за играчи и треньори до 70 % от оборота.

В бъдеще УЕФА може да отиде още по-далеч, като президентът повдигна въпроса за опцията за общоевропейски таван на заплатите.

Докладът на Deloitte също по този начин акцентира цената на достигането до Висшата лига за клубовете. В него се показва, че клубовете, които влизат във Висшата лига от новия сезон ще получат сред 54 и 90 милиона паунда.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР