Разходите за храна са сериозно перо в семейния бюджет. Но

...
Разходите за храна са сериозно перо в семейния бюджет. Но
Коментари Харесай

Как да харчим по-малко за храна и да се храним здравословно?

Разходите за храна са съществено перо в фамилния бюджет. Но знаете ли, че има метод да се храните здравословно и в същото време да харчите по-малко за храна?

Това са триковете, които ще ви оказват помощ да го постигнете:

1. Направете си меню за седмицата

Планирането на меню за седмицата икономисва пари и време. Така ще купите всичко належащо едновременно от хипермаркета (където цените са по-ниски) и няма да ви се постанова всяка вечер след работа да отделяте време за извършване на покупки. Освен това ще си спестите и от времето, в което се чудите какво да приготвите за вечеря.  

2. Пазарувайте на едро
Съществуват редица артикули с дълъг период на валидност, които консумираме непрекъснато - да вземем за пример тестени произведения, слънчогледово олио, консерви. Направете лист на тези артикули и ги купете от магазин за търговия на едро.

3. Купувайте храна в огромни опаковки

Брашно, тестени произведения, бонбони, ядки и доста други хранителни артикули може да се купят в огромни опаковки, които сигурно са по-изгодни от дребните. 

4. Забравете за полуфабрикатите

Ако се замислите, те в действителност не са по-евтини от месото. Освен това и качеството им не е по никакъв начин положително. Така, че по-добре е да си купите подготвена кайма и сами да приготвите мечтаното ядене.

5. Месо вместо наденица

Колко месо има в актуалните салами, може единствено да гадаем. Освен това цената им не е по никакъв начин ниска. Любителите на бургерите, просто могат да си купят парче месо, да го изпекат и да го нарежат на филийки.

6. Ден без месо
 Хитри способи, с които да накараме децата да се хранят здравословно Хитри способи, с които да накараме децата да се хранят здравословно
За страдание, разбираме какъв брой значимо е здравословното хранене, едвам когато пораснем и стартираме да усещаме, че тялото ни моли да му дадем...

Диетолозите предлагат да се яде месо три пъти седмично. Но даже един вегетариански ден, като понеделник да вземем за пример, доста ще усъвършенства физическото ви здраве и ще понижи разноските ви за храна.

Не забравяйте, че остатъкът от месо в диетата е директният път към сърдечни болести и метаболитни нарушавания.

7. Купувайте единствено сезонни артикули

Сезонните плодове и зеленчуци са освен по-евтини, само че и по-вкусни, и по-полезни.

 В тези часове е най-подходящо да закусваме и вечеряме В тези часове е най-подходящо да закусваме и вечеряме
Хората, които се пробват да отслабнат, би трябвало да закусват късно и да вечерят рано, настояват учени от Университета в Съри, Югоизточна Анг...

Ако заложите единствено на тях в менюто си, освен ще консумирате по-малко нитрати и повече витамини, само че и ще спестите пари.

8. Направете си сами кисело мляко

Купете си прясно мляко от производител и си направете сами кисело мляко. Не единствено усетът му е доста по-добър, само че и ще спестите пари. 

9. Консумирайте филтрирана питейна вода

Купете си филтър (дори елементарна кана ще свърши работа) и спрете да харчите пари за бутилирана вода и още повече за газирани питиета. Инвестирайте в бутилка от стъкло, в която да носите вода на всички места със себе си. Така ще спестите от разноските за дребни бутилки минерална вода, които са доста по-скъпи от огромните разфасовки.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР