Разходите за храна и за консумативи, както и вноската по

...
Разходите за храна и за консумативи, както и вноската по
Коментари Харесай

Не взимайте бързи кредити, ако можете да си ги спестите

Разходите за храна и за консумативи, както и вноската по заема са наложителните разноски, които би трябвало да платим. Това съобщи кредитният съветник Тихомир Тошев.

Според правилото за фамилния бюджет 50% от месечните приходите са за неща от първа нужда (кредити, сметки и храни), 30% за облекла и развлечения и 20% се икономисват.

По думите на Тошев огромна част от българите съумяват да спестят към 10%, а някои, за жалост, изобщо не съумяват.

„ Пенсионерите са хората с най-сериозен проблем сега поради доста ниските приходи. Надявам се новото държавно управление да работи доста в тази посока. За пенсионерите няма различен избор, те първо покриват сметките за ток и вода, по-късно заплащат медикаментите. От което остане се оправят за храна. За страдание, по тази причина виждаме възрастни хора в магазините, които взимат едно кисело мляко, малко сирене и се оправят на ръба на оцеляването “, добави кредитният съветник пред БТВ.

Той поучава да не взимаме бързи заеми, в случай че можем да си ги спестим.

„ Към бързите заеми би трябвало да пристъпим тогава, когато потребността е в действителност неотложна, за нещо доста значимо и сме с ясното схващане, че ще ги върнем в доста къс период – в множеството случаи до месец “, разясни той.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР