Разходите за дентална помощ от проектобюджета на Здравната каса нарастват,

...
Разходите за дентална помощ от проектобюджета на Здравната каса нарастват,
Коментари Харесай

Парите за дентална помощ в бюджета на НЗОК не покриват инфлацията

Разходите за дентална помощ от проектобюджета на Здравната каса нарастват, само че не могат да покрият високата инфлация. Това обявиха представители на Българския зъболекарски съюз.

Средствата за дентална помощ в проектобюджета за тази година се незадоволителни и настояваме, те да бъдат увеличени, съобщи ръководителят на Управителния съвет на Българския зъболекарски съюз доктор Николай Шарков. 

" Казват: " Ето качваме бюджета за дентална помощ с 11 цяло и еди какъв брой си %. Да, но не! Защото през 2021 год. потреблението на дентални услуги е за 229 милиона. И, когато видите и стъпите на основата на 229 милиона, виждате, че бюджетът за дентална помощ е повишен с 4.5% ", изясни той.

Д-р Николай Шарков разяснява още, че лекарите по дентална медицина работят на входа на инфекцията, което ги слага също на първа линия, само че сега не получават възнаграждение за работа на първа линия. " Настояваме за същия обезщетителен механизъм, както останалите бели престилки, работещи на първа линия ", съобщи той.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР