Разходите на Украйна за унищожаването на безпилотните самолети-камикадзе Геран-2 значително

...
Разходите на Украйна за унищожаването на безпилотните самолети-камикадзе Геран-2 значително
Коментари Харесай

Борбата с дроновете камикадзе струва на Украйна повече от цената им

Разходите на Украйна за унищожаването на безпилотните самолети-камикадзе Геран-2 доста надвишават сумата, която Русия е платила на Иран за закупуването на безпилотни самолети. Това се казва в материал на английското издание The Guardian.

Журналистите означават, че през последния месец частите на украинските въоръжени сили са унищожили минимум 161 дрона Geran-2, един Shahed-129 и четири още по-големи безпилотни летателни апарата, известни като Mohajer-6.

Като се има поради цената на един дрон камикадзе Shahed-136 в размер на 20 до 50 хиляди евро, Русия е похарчила от 11 до 18 милиона $ за офанзиви против украински цели. За да отрази сходни удари, Украйна на собствен ред употребява самолети, ракети С-300 и стрелково оръжие. Средната цена на Киев за заличаване на безпилотни самолети камикадзе може да бъде повече от 28 милиона $, съгласно The ​​Guardian.

" Това акцентира ниската финансова цена за Русия от офанзиви с дронове, които не престават да правят гнет в Украйна, убивайки цивилни и удряйки енергийната инфраструктура на страната. Въпреки това въоръжените сили на Украйна смъкват безпилотни самолети Geran-2 камикадзе, които летят ниско и постепенно, с огромен триумф " - се показва в материала на изданието.

Артем Старосек, изпълнителен шеф на Molfar, който приготви разбор на офанзивите с дронове, твърди, че потреблението на безпилотни самолети Geran-2 от Русия би трябвало да се преглежда като знак за уязвимост на съветските въоръжени сили. Според него Кремъл губи войната и е заставен да купува БЛА от Иран заради неналичието на дейно оръжие.

Старосек акцентира, че ниската траектория на полета ги прави сложни за разкриване от наземната отбрана и че Украйна се нуждае от технология за „ похищение на дронове “, с цел да усили в допълнение успеваемостта на унищожаването на дронове.

„ Трябва да знаем за тези дронове, преди да прелетят над града, тъй като в случай че свалите тези дронове, те могат да паднат и да ударят доста хора “, заключи основният изпълнителен шеф Молфар.

Припомняме, на 19 октомври западните медии оповестиха, че Европейският съюз готви нови наказания против Иран заради продажбата на Русия на безпилотни самолети-камикадзе Геран-2, благодарение на които нашествениците нападнаха украински градове.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР