Разград. За нас най-важното, първото от първите неща, са доходите

...
Разград. За нас най-важното, първото от първите неща, са доходите
Коментари Харесай

Лидерът на БСП Корнелия Нинова от Разград: Увеличението на доходите ще помогне и на хората, и на икономиката

Разград. За нас най-важното, първото от първите неща, са приходите на хората. Бедността нараствао отчайващо, нарастват неравенствата, коронавирус рецесията е раждала всеки ден в България по един нов милионер. А в това време близо половин милион български фамилии са изтеглили от банките влоговете си от по 1000 лв. – пари за черни дни. Увеличението на приходите ще помогне и на хората, и на стопанската система. То ще докара и до нарастване на потреблението, което е един от трите стълба за развиване на стопанската система. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в Разград, оповестиха от пресцентъра на партията .

„ Готови сме незабавно да стартираме с няколко ограничения – преизчисляване на всички пенсии върху средноосигурителния приход – това ще докара до нарастване на пенсиите с 1/3. Има Такъв Народ и ИМВ в предишния парламент блокираха вземането на решението за преизчисление на пенсиите. Ние първо ще създадем това. То коства 1 милиарда и 200 млн. лв.. В страната има пари за всичко.
На второ място най-важни са ни младежите и децата. Те са втората по беднотия група. Затова ще има необлагаем най-малко за фамилии с деца по 500 лв. на дете за родители, които работят и се обезпечават. Безплатни учебници, безвъзмездни детски градини и ясли, безвъзмездни медикаменти за деца до 14 години и втората година от майчинството да е 6 500 лв. – това са 10 минимални заплати сега. И още ограничения сме приготвили, цялата ни обществена стратегия коства 2 милиарда и 900 млн. лв..
Брутният вътрешен продукт на България е 117 милиарда на година и в случай че страната не може да извади 2 милиарда и 900 млн. лв. за най-важния проблем какво тогава да приказваме? “, попита тя.

Нинова очерта и три външнополитически тематики за България, които са извънредно значими за бъдещите парламентаристи. Тя зададе три въпроса за позицията на останалите участници в изборите: „ Каква е позицията ви за Република Северна Македония? Повече към момента мълчат и не показват мнение по тематиката. Каква е позицията за глобите против Русия? Българска социалистическа партия изрази ясно своята за облекчение на глобите. Франция и Германия настояха за разговор с Русия. Новите партии следва да кажат какво мислят по този въпрос. И не на последно място – позицията ви за приемане на Истанбулската спогодба? Нашата поредна политика по този въпрос е ясна, само че дано и останалите се изкажат за ратификацията, което визира българското общество. “
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР