Разград. Танцьорите от Детска танцова школа Хорце“ към ЦПЛР Център

...
Разград. Танцьорите от Детска танцова школа Хорце“ към ЦПЛР Център
Коментари Харесай

С празнична програма на ДТШ “Хорце“ в Разград ще бъде отбелязан Националния празник Трети март

Разград. Танцьорите от Детска танцова школа „ Хорце “ към ЦПЛР Център за работа с деца – Разград вземат участие в празничната стратегия на Община Разград за Трети март, оповестиха от Общината . Ето още какви изяви са включени в отбелязването на Националния празник:

От 2 март в Етнографския музей в Разград е открита галерия „ Руско-турската освободителна война 1877-1878 година – оръжия и документи от фонда на РИМ-Разград “.

В Регионална библиотека „ Проф. Боян Пенев “ от същия ден до 24 март ще бъде експонирана друга галерия – от библиотечни материали, обвързвана с Освобождението на България.

Тържеството за отбелязване на Националния празник е планувано за 11,00 ч. на 3 март, четвъртък, на площад „ Възраждане “. Националният байрак ще бъде повдигнат от най-новите Почетни жители на Разград Ангел Петричев и Тодор Тодоров, а празничната стратегия ще показа ДТШ “Хорце “ към ЦПЛР ЦРД-Разград. Изпълненията на дребните танцьори ще бъдат последвани от ритуал-поклонение пред паметта на починалите за свободата на България. Венци и цветя ще бъдат поднесени пред Мавзолея-костница и Войнишкия монумент.

В 12,00 ч. от площад „ Възраждане “ потегля към този момент обичайното рокерско шествие „ Паметта на поколенията “, в което вземат участие мотористите от двата разградски клуба „ Лудогорски братя “ и „ Нощни ездачи “. Те ще поднесат цветя пред Руския монумент край село Езерче.

Програмата за честване на Трети март е съобразена с ограниченията, наложени от изключителната епидемиологична конюнктура. Празникът ще се излъчва онлайн на формалната фейсбук страница на Община Разград и Тв „ Кис 13 “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР