Разград. След серия разговори областният управител д-р Деян Димитров успя

...
Разград. След серия разговори областният управител д-р Деян Димитров успя
Коментари Харесай

Намалиха с 10 лв. цената PCR тестове в МБАЛ Св. Иван Рилски - Разград

Разград. След серия диалози регионалният шеф доктор Деян Димитров съумя да убеди управлението на МБАЛ „ Свети Иван Рилски “ в Разград в нуждата PCR тестванията да са по-достъпни за хората. Резултатът е, че цената за проучването е понижена с 10 лева в Клиничната лаборатория по микробиология към лечебното заведение, оповестиха от пресцентъра на Областна администрация. Това е годно за случаите, в които става дума за „ елементарна поръчка “.

„ Колкото PCR тестванията са по-достъпни, толкоз повече хора ще си ги вършат, ще наблюдават за здравословното си положение и ще защищават освен себе си, само че и близките “, аргументира се регионалният шеф.

Д-р Димитров посети и МБАЛ-Исперих, където беседва с нейния шеф доктор Иван Гайдаров и с кмета на общината Белгин Шукри. Д-р Гайдаров изясни, че страната субсидира единствено лечебни заведения с клиники и отделения по инфекциозни заболявания за оказване на здравна помощ при епидемиологично разпространяване на заразни заболявания.

„ Не е разумно общински лечебни заведения като нашата да бъдат лишени от дотации, тъй като към този момент две години Вътрешно поделение работи като такова за заболели от COVID-19, а имаме и пет кревати за интензивно лекуване на тежки случаи “, аргументира се лекарят. Д-р Димитров се ангажира да търси опция да бъде открита по-справедлива форма на финансиране.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР