Разград. Двата традиционни базара за продажба на мартеници, които Община

...
Разград. Двата традиционни базара за продажба на мартеници, които Община
Коментари Харесай

Първите продавачи на мартеници вече са на базара на площад „Момина чешма“ в Разград

Разград. Двата обичайни базара за продажба на мартеници, които Община Разград провежда всяка година, отварят публично на 15 февруари, само че част от продавачите към този момент са заели местата си, оповестиха от общината. Че ще продават от през вчерашния ден, 10 февруари, са декларирали двама от майсторите на червено-белите знаци на здраве. Щандовете им са на площад „ Момина чешма “.

Общо 37 са позициите на базарите пред ДКЦ-1 и площад „ Момина чешма “. 29 от продавачите ще са на площад „ Момина чешма “, шестима за декларирали в отдел „ Икономически действия “ в Община Разград, че ще работят от 15 февруари, а останалите – от 21 февруари. Щандовете пред Поликлиниката ще са 8, два от тях отварят на 14 февруари, останалите – от 21 февруари.

Базарите ще действат до 2 март.

Всеки от участниците в тях заплаща такса, регламентирана в Наредба №14 на Общински съвет-Разград, съгласно площта, върху която е ситуиран щандът му и броя на дните, в които ще продава мартеници.

Участниците в тазгодишните базари са физически лица, производители на мартеници от Разград, постоянно участващи в тези събития, за пръв път е декларирала присъединяване и жена от Търговище.
Базарите са завършени в сходство с противоепидемичните ограничения, щандовете са на разстояние, приканват се и посетителите да съблюдават ограниченията против международната пандемия от COVID-19.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР