Раздялата е всичко, което трябва да знаем за ада, каза

...
Раздялата е всичко, което трябва да знаем за ада, каза
Коментари Харесай

Съвети: Как да продължим в любовта след раздяла или развод

Раздялата е всичко, което би трябвало да знаем за пъкъла, сподели Емили Дикинсън, американската поетеса. Отчаянието на зарязан човек е голямо и за жалост неизбежно. Как да преживеем раздялата?

Отначало си мислите, че в никакъв случай няма да се възстановите. Поради болката въобще не можете да мислите. Влагате част от себе си във връзката, вашите проекти и фантазии бяха свързани с нея. С обичания човек бъдещето ви е изчезнало. За страдание, не можете да избегнете болката, тъй като не можете да измененията случилото се - само че можете да измененията това, което чувствате за нея. Това улеснява и по-бързо да се изправи на крайници.

Как да оцелеем при разлъка и да не полудеем

Първо, би трябвало да осъзнаете, че това което чувствате, е изцяло обикновено. Не сте изгубили мозъка си, не сте безнадеждни и не сте сами. Всичко което ви се slucvа, се отразява в биохимичните процеси в мозъка.

Ако имаме потребност от нещо, се освобождава допамин, което ни стимулира да действаме. Когато реализираме задачата си, мозъкът създава серотонин, което ни кара да се усещаме задоволени.

Раздялата значи, че е време да се създадат заключения

Прекъсването, вместо да ви стимулира да действате, може доста добре да провокира суматоха. Хроничният стрес намалява имунитета, заради което изоставените сътрудници постоянно се разболяват и хващат инфекции.

Как да преживеем раздялата? Прекъснете всички контакти

Можете да се отървете от нежеланите усеща, като измамите мозъка си. Мислете, че любовта е опиат и показвате всички признаци на пристрастяване. За да преодолеете зависимостта, би трябвало да премахнете всички следи от пристрастяващото вещество - забравете, отървете се от фотоси, писма и сувенири (или най-малко ги извадете от полезрението). Избягвайте хора, неща и места, които свързвате с някогашната си обичана.

Опитайте се да намерите нещо, което да увеличи самочувствието ви и да отклони мислите ви от нещастната ви връзка. Ако го създадат, тогава се концентрирайте върху минусите на някогашния си сътрудник. Представете си себе си с някой различен - оставете мисълта да се настани в главата ви.

Принудете се да бъдете дейни, дръжте се ангажиран от самото начало. Не забравяйте, че отчаянието е обвързвано с намаление на равнищата на допамин. Можете да го повишите, като вършиме извършения, което също ще увеличи равнищата на седативен серотонин и ендорфини. Слънчевата светлина също е дейно лекарство - подтиква епифизата и усъвършенства настроението. 

Ако нищо не ви оказва помощ - свържете се с психолог или психиатър. Може би би трябвало да се подложите на психотерапия или може да се облекчите с антидепресанти. Благодарение на тях психическата и физическата болежка ще стартират да отшумяват след раздялата, както и натрапливите мисли, отчаянието и копнежа. Апетитът, безсънните нощи и мотивацията за деяние ще се върнат.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР