Раздел Често задавани въпроси“ за дейността на фонд Местни инициативи“

...
Раздел Често задавани въпроси“ за дейността на фонд Местни инициативи“
Коментари Харесай

Община Търговище отговаря на въпроси за дейността на новия фонд „Местни инициативи“

Раздел „ Често задавани въпроси “ за активността на фонд „ Местни начинания “ е основан в уеб страницата на Община Търговище.

В него ще бъдат оповестени отговорите на постъпили в администрацията въпроси, свързани с кандидатстването, оценяването, правенето на плановите оферти и други тематики, касаещи работата на новия общински фонд.

На уеб страницата към този момент са оповестени и първите отговори на питания. Те са свързани главно с процедурата и документите за кандидатстване. Разделът ще бъде обновяван от време на време, след постъпването на нови въпроси.

При нужда от подпомагане и повече информация, жителите могат да се обръщат към Петя Стоянова, основен специалист в Община Търговище, тел. 0601 6 87 33, e-mail:.

Припомняме, че през тази година по линия на фонда ще бъдат финансирани планове за възстановяване на градската среда. Такива могат да са благоустрояване на прилежащи площи към публични здания и междублокови пространства, основаване или възобновяване на зелени и цветни площи и други. Ще се поддържат и по-нестандартни хрумвания, които да трансформират средата, в която живеем, без безусловно дейностите да са свързани с поправки.

Да оферират и осъществят начинания по линия на фонда могат представители на неправителствения бранш, читалища, просветителни и културни институции, сдружения на притежатели и неофициални цивилен групи.

На планово предложение ще се отпускат до 2 500 лева, като общият размер на фонда за 2022 година е 18 000 лева Срокът за кандидатстване е 18 август.

Подробна информация за фонда и раздел „ Честно задавани въпроси “ са оповестени в уеб страницата на Общината:
https://targovishte.bg/wps/portal/municipality-targovishte/administration/activities/FondMI
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР