В Албания е в ход усилена работа по превръщането на

...
В Албания е в ход усилена работа по превръщането на
Коментари Харесай

Мигранти, пристигнали в Италия, ще бъдат временно настанявани в Албания

В Албания е в ход усилена работа по превръщането на някогашна военна база в мигрантски център под италианско ръководство. Утре се чака ревизия на място от италианския министър председател Джорджа Мелони.

Двете страни подписаха съглашение за създаване на два приемни центъра за мигранти, избавени в морето от италиански кораби. Новодошлите ще остават там, до момента в който Италия преглежда молбите им за леговище.

Единият обект е бивше летище в Гядер, а другият е на 20 километра в крайбрежния град Шенгин. Първоначалният краен период за завършването им изтече напролет.

Споразумението с Италия за банкет на мигранти беше оспорвано пред Конституционният съд на Албания през януари, само че той се произнесе в интерес на контрактуваното от кабинета на премиера Еди Рама.

Правозащитници акцентират, че италианското правораздаване ще бъде затруднено при разглеждането на молби и тъжби на хора, настанени в друга страна. Чуха се и опасения за сигурността и туристическата промишленост на Албания. Организация на обединените нации подлага на критика съглашението. Според Еврокомисията, то не нарушава европейското право.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР