През 2017 гoдина служител на Google използва административни привилегии, за

...
През 2017 гoдина служител на Google използва административни привилегии, за
Коментари Харесай

Служител на Google е изнесъл информация за нова игра 2 години преди пускането ѝ

През 2017 гoдина чиновник на Гугъл употребява административни привилегии, с цел да получи достъп до сензитивна информация в канала на Nintendo в YouTube по отношение на идната по това време игра Yoshi. Информацията за случая се появи в изтеклата база данни на Гугъл, за която съобщихме през днешния ден.

Ситуацията хвърли светлина върху метода, по който един служителят е получил информация за нова игра на Yoshi, която по-късно беше пусната като Yoshi’s Crafted World (през 2019 година).

В базата данни на Гугъл, в която се разказват евентуални нарушавания на поверителността и сигурността, се показва:

„ Служител на Гугъл съзнателно е разгласил поверителна информация на Nintendo. “

На 13 юни 2017 година консуматор на Reddit разгласява тематика, озаглавена „ New Yoshi game (likely Woolly World 2) to be announced for Switch “ (Нова игра на Yoshi (вероятно Woolly World 2) ще бъде оповестена за Switch). Публикацията включва скрийншот (по-долу) на екран на MacBook, на който се вижда видеоклип със заглавие „ Yoshi for Nintendo Switch – Official Game Trailer – Nintendo E3 2017 “. Скрийншотът съдържа и URL адрес, започващ с www.admin.youtube.com – това е индикация за потреблението на корпоративен акаунт в Гугъл.

Въпросният скрийншот

„ Един мой другар работи в Гугъл и ми изпрати тази фотография. Видеото към този момент е в канала на Nintendo и ще стане обществено притежание след формалното оповестяване. “

добавя създателят в коментар към обявата си в Reddit

Според базата данни, служителят на Гугъл самичък е съобщил за нарушаването, като е приложил линкове към постове и мнения в Reddit. В отчета се отбелязва, че той евентуално е получил достъп до частни видеоклипове в канала на Nintendo в YouTube и е разгласил информацията онлайн доста преди общественото известие на Nintendo.

В резюмето на отчета се показва, че приключването на информация може да е било „ непреднамерено “. Интервюто със служителя демонстрира липса на злонамерени планове.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР