Разбита пицария. Снимка: Кръстьо Пеев Пицарията на един от най-активните членове

...
Разбита пицария. Снимка: Кръстьо Пеев
Пицарията на един от най-активните членове
Коментари Харесай

Заведение в Несебър е било потрошено: Свързано ли е с обществената дейност на собственика му?

 Разбита пицария
Разбита пицария. Снимка: Кръстьо Пеев

Пицарията на един от най-активните членове на Обществен съвет-Несебър е била разрушена . Вандалският акт е бил осъществен тази нощ. За това алармира в обществената мрежа Фейсбук Кръстьо Пеев , който също е измежду най-дейните членове на Обществения съвет.

Собственик на заведението е Аристид Каравидов . Тази заран то е осъмнало с две счупени витрини .

Пеев пусна във Фейсбук видео, в което демонстрира нанесените провали по пицарията.

„ Това единствено демонстрира какъв вид хора са наранени от активността на Обществен Съвет! Хора, които са подготвени да атакуван и лишават поминъка на татко на три деца, който си вади безусловно хляба с ръцете. И въпреки всичко съумява да отдели парченце от себе си и от времето си за бъдещето на тази община! “ , написа той в обществената мрежа.

Пред Искра.бг Пеев описа какво тъкмо е активността на Обществен съвет-Несебър:

„ Общественият съвет е гражданска организация, която се пробва да възстановява всички процеси в нашата община, които биха могли да бъдат контролирани с инструментите на закона в една правова страна. Навсякъде, където има някакъв проблем, ние реагираме. Последната ни акция беше против едно пристанище, което се обнови с европейски пари. Невидно къде се усвоиха 7.4 милиона лв.. И пристанището се разпада при всеки малко по-силен вятър. Чисто ново пристанище! Друга наша скорошна акция с голям публичен отзив бе бурната реакция на стотици жители против публичния превоз в града. Общо взето Общественият съвет е на всички места, където има потребност от него в Община Несебър. Не сме национална конструкция. Работим единствено на територията на Общината. Активното ядро е от 30 членове към днешна дата. Симпатизантите са доста повече. “

Кръстьо Пеев е уверен, че пицарията на Аристид Каравидов е била разрушена точно поради неговата дейна активност в Обществения съвет :

„ Г-н Каравидов до неотдавна живя отвън страната. След това той се върна в България и отвори пицария, в която прави пици от мая и меси самун с ръцете си и го продава. Баща е на три деца и си представете по какъв начин той работи самичък и също така съумява да бъде толкоз деен в съвета. Къде и какво друго той би могъл да направи?! Понеже Съветът е този толкоз деен орган, който бърка на доста хора сметките. Аз не посочвам с пръст, само че на доста авторитетни хора това им е неловко. “

„ Ударят по Аристид, тъй като той е фамилен. Съпругата му може да се уплаши от това нещо. И те сега желаят да отлюспят силата и ядрото на Обществения съвет, с цел да може да ни отслабят. Така че по метода на изключването това е повода. Няма защо друго да го атакуват Аристид! “ , уточни още той.

Пеев е безапелационен, че няма по какъв начин повода за нападението да бъдат и бизнес ползи , тъй като пицарията на Аристид Каравидов е дребна и нямам по какъв начин да пречи на друга компания. Той прави доста малцина пици, тъй като са с мая. А в това време е един от най-големите деятели.

„ И в случай че те съумеят да отлюспят него, ще отслабят Съвета “ , безапелационен е Пеев.

Искра.бг съумя да беседва и със притежателя на заведението Аристид Каравидов. Той също беше безапелационен, че в тази ситуация е малко евентуално да се касае за наранени бизнес ползи

„ Нямам такива съперници в региона, които да са директно наранени от активността ми. Семейството ми е умерено. Нямаме спорове. Нямаме някакви врагове или да съм взел участие в някакви кавги, някакви подиуми. Децата ми са дребни. Имам три деца. Бизнесът ми не е свръхпечеливш. Аз пека самун и пици и това е задоволително едвам си прехранвам фамилията “ , изясни той. И добави:

„ Това е едно посягане върху моя занаят. И съгласно мен и това е посланието към мен – че с нещо, което върша ще стана без занаят! “

Каравидов също подозира, че потрошаването на неговата пицария може да е обвързвано с публичната му активност .

„ Ние работим доста интензивно с господин Кръстьо Пеев. Аз персонално не съм от най-активните участници в групата „ Обществен съвет “. Участвам интензивно във вземането на решения за изявленията, за тяхното правене. Но не съм от тези, които най-вече разгласяват или разясняват. Освен това това е една потребна активност. Ние вършим нещо положително за нашия град. Това е единствената линия, по която може с някакви мои дейности да съм засегнал някои по някакъв метод. Но същински ми се желае да не е по този начин! Истински ми се желае да имам вяра, че обществото, в което живеем, е израснало тези процеси и има имунитет против сходни прояви с някакъв политически и публичен нюанс “ , акцентира пострадалият, като изясни, че персонално той не е директен участник в политическия развой и се занимава само с проблеми, които касаят гражданското общество. 

Все още не е ясно дали в действителност нападението над пицарията на Каравидов е било осъществено поради неговата социална активност . Това следва да стане ясно сигурно на по-късен стадий.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР