Разбира се, че е важно да миете ръцете си след

...
Разбира се, че е важно да миете ръцете си след
Коментари Харесай

Телефонът и компютърната клавиатура - по-мръсни от тоалетната чиния

Разбира се, че е значимо да миете ръцете си след тоалетна (а в последно време и по всяко друго време), само че е не по-малко значимо да се погрижите и за телефона си, като го дезинфекцирате.

Според учени от Университета в Аризона телефонът съдържа близо 10 пъти повече бактерии спрямо тоалетната паница.

Микробиолозите настояват, че това е идеалното място за размножаване на микроби заради една съществена причина - микробите нормално живеят върху кожата на лицето заради топлината, която излъчва тя, а телефоните са непрекъснато в ръцете ни.

И по този начин, разбирате каква приятна илюзия е, че чистите телефона си, като непрекъснато забърсвате екрана му с ръка или с блузата си. По този метод вие единствено сменяте местоположението на микробите или просто черпите от тях. Същото е ситуацията и с клавиатурата на компютъра, където потвърдено живеят 5 пъти повече микроби спрямо тоалетната паница.

Особено във времена на вируси и пандемии е от изключително значение да спазвате отлична хигиена, която не се състои единствено в миенето на ръцете.

През 2012 година светът се сблъска с заболяването ебола – един от най-опасните и смъртоносни вируси, познати на човечеството. Познат е случай на мъж в Уганда, който откраднал мобилен телефон от болнично поделение под карантина. В резултат на това се заразил с ебола единствено тъй като е имал контакт с устройството.

Ако се притеснявате да миете с вода и сапун мобилния си телефон и клавиатурата си, почиствайте ги постоянно със алкохол или с антибактериални кърпички. 

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР