Районният съд във Варна одобри внесено от прокуратурата споразумение за

...
Районният съд във Варна одобри внесено от прокуратурата споразумение за
Коментари Харесай

Пореден нарушител на карантина бе осъден във Варна

Районният съд във Варна утвърди импортирано от прокуратурата съглашение за разглеждане и осъди 19-годишен юноша за нарушение на карантината. На подсъдимия бе наложено наказване „ Пробация “, като за период от 6 месеца той предстои два пъти седмично на наложителна регистрация по сегашен адрес и следва да организира периодически срещи с пробационен чиновник, осведомят от пресслужбата на съда.

На 28 март тази година, след идване от рискова страна – Франция, подсъдимият бил подложен под наложителна 14-дневна карантина, на съображение наставление, издадено от Регионалната здравна ревизия по отношение на разпространяването на Covid-19 на територията на страната. Той показал адрес в град Варна, на който трябвало да обитава по време на наложителната карантина, само че на 9 април той нарушил тази противоепидемична мярка и излязъл от вкъщи си. Отишъл навън обществено място – детска площадка във Варна, където се намирали пет малолетни деца и един пълновръстен жител.

19-годишният юноша е студент, с чисто правосъдно минало. Одобреното от съда съглашение е дефинитивно и влиза в действие незабавно.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР